Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milánské špagety s mletým masem

Špagety, červená omáčka a sýr. Trojice, která nezklame ani malé, ani velké strávníky. Uvařené špagety jsou doplněny rajčatovou omáčkou s kuřecím mletým masem a zeleninou. A nahoru patří samozřejmě strouhaný sýr. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 026 kJ /
2 635 kcal
Bílkoviny159,38 g
Tuky48,61 g
Vláknina38,80 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 434 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy373,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji až zesklovatí. Přidáme mleté kuřecí (případně vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso od sebe rozdělíme vařečkou. Krok 2: Poté přidáme jemně nasekaný nebo utřený česnek, rajčatovou pastu a ještě krátce restujeme. Dále přidáme drobně pokrájená rajčata i se šťávou a oregano podle chuti. Krátce podusíme, jen do změknutí rajčat. Případně ještě dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme na talíře. Na špagety rozdělíme milánskou směs, posypeme strouhaným sýrem podle chuti a podáváme. Krok 4: Pokud máme rajčatovou pastu a rajčata kyselejší, můžeme přidat maličko cukru.

TIP: 7 oblíbených omáček k těstovinám

Zveřejněno 6. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAwp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAwp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mám připomínku, nebo spíš dodatek k návodu. Mleté maso se nejsnáz dělí šťouchadlem na brambory. (Odkoukáno od profesionála):-*.

Drobek: :yes:...pokud mám jen půl kg mleté, rozdělím maso raz dva i lžící, ale když dělám více, je to opravdu nejrychlejší;-):yes:

Tématické fráze:
milánské špagety, milánská směs na špagety, milánské špagety se sýrem, milánská směs, špagety po milánsku, směs na špagety s mletým masem, špagety s mletým masem, směs na milánské špagety, milánské špagety recept, milansky špagety, milanska směs na spahety, milánské brambory, špagety po milánskou. recept, špagety z mletého masa milánské, mulanske spagety, milánske brambory s.mletého, recept na špagety po milánsku, mlete kureci maso se spagetami, milánské špagety az recepty, špagety milánské

Suroviny:
těstoviny špagety, maso kuřecí mleté, cibule, olej, pasta rajčatová, rajče, česnek, koření oregáno, sůl, pepř mletý, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu