Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí křidélka z trouby

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysinecka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 183 kJ /
283 kcal
Bílkoviny19,35 g
Tuky16,83 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy11,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. Obalená křidélka necháme odpočinout v lednici. Krok 2: Po odpočinutí kořeněná křidélka namočíme ze všech stran ve vejcích a poté ve strouhance, klademe je na plech s pečícím papírem a každé křidélko polijeme lžící oleje.
Dáme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Až začnou křidélka chytat barvu zespodu, otočíme je a dopečeme do zlatohněda a křupava. Můžeme ke konci dopéct na horkovzduch, ať je křupavější kůrčička.

Zveřejněno 30. 3. 2019

Poznámka autorky mysinecka

Výhoda přípravy v troubě je, že maso není nasáklé olejem, tudíž je příprava zdravější a i přesto je maso šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křidélka z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8ZW5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křidélka z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8ZW5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-KVyborne..Diky..

Já už je jinak nedělám. Nejen křídla, taky řízky, květák, žampiony atd.. Minimum tuku a jsou jiná, než z pánve ;-). Dovolím si přidat foto ...

JanaDorazinova: přesně tak, taky už jinak,, nesmažím,, :-)

Tématické fráze:
kuřeci křídla v troubě, kuřecí křidélka, kridylka v troubě, kureci kridla z trouby, recepty na kuřecí křidélka, priprava kurecich kridilek, kureci kridylka v troube, kuřeci křidla do trouby, křupavá kuřecí křídla v troubě, kuřecí křidélka recept, kridilka v troubě, kuřecí křidélka v troubě s brambory, kuřecí křidélka na paprice, kuřecí křidélka recepty, šťavnaté kuřecí kridla v v troubě, křidýlka recept, recept s kridelky, kuřcí křidla horkovzdušná trouba, kuřecí křídla horkovzduch, recept na kuřecí křidélka

Suroviny:
křídla kuřecí, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek sušený, koření oregáno, sůl, vejce, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu