Kuřecí křidélka z trouby

mysinecka Kuchařka: mysinecka

Doba přípravy: 1hodinu 3 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

10 kuřecích křidélek
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička oregana
sůl
2 vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. Obalená křidélka necháme odpočinout v lednici.

  2. Po odpočinutí kořeněná křidélka namočíme ze všech stran ve vejcích a poté ve strouhance, klademe je na plech s pečícím papírem a každé křidélko polijeme lžící oleje.
    Dáme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Až začnou křidélka chytat barvu zespodu, otočíme je a dopečeme do zlatohněda a křupava. Můžeme ke konci dopéct na horkovzduch, ať je křupavější kůrčička.

Poznámka

Výhoda přípravy v troubě je, že maso není nasáklé olejem, tudíž je příprava zdravější a i přesto je maso šťavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí křidélka z trouby

  • mysinecka mysinecka(autorka receptu)

    JanaDorazinova: přesně tak, taky už jinak,, nesmažím,, :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já už je jinak nedělám. Nejen křídla, taky řízky, květák, žampiony atd.. Minimum tuku a jsou jiná, než z pánve ;-). Dovolím si přidat foto ...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo