Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 757 kJ / 2 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,83 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 25,73 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 502,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Poté přidáme mouku, sůl, kmín, vejce a šťouchané brambory. Vše vypracujeme v jemné těsto.
Krok 3: Dáme na teplé místo vykynout. Těsto vložíme do vymazané formy a dáme do trouby přibližně na 35-40 minut péct. Chléb pečeme při 190 - 180°C
Zveřejněno 30. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavo - vláčný bramborový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjA6
Moje poznámka
Křupavo - vláčný bramborový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjA6
Nejnovější recepty
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 2 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 4 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé tvarohové knedlíky
Jana Jurikova před 37 minutami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Lenina 123 před 1 hodinou
Ruské vejce
Ivyjg před 1 hodinou
Jablíčková rychlovka
Lucie1001 před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Sima1996 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 4 hodinami
Japonská polévka miso s uzeným tofu
trdlo před 6 hodinami
Rychlé krémové špagety
DanyDong před 6 hodinami
Buchta Rozbouřené moře
Nanina před 6 hodinami
Tématické fráze:
domácí bramborový chléb,
recept na bramborový chleba pro začátečníky,
při kolika stupních pečeme chleba,
krupavy chleb recept
Suroviny:
mouka hladká,
brambory,
voda,
olej,
vejce,
droždí čerstvé,
sůl,
kmín mletý
Komentáře (10)
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš