Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 700 kJ / 3 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,23 g |
Tuky | 139,51 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 657 mg |
Sodík | 216 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 484,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.
Krok 2: Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.
Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Krok 3: Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.
Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané. Krok 3: Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 30. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjM5
Moje poznámka
Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjM5
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 26 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 26 minutami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 26 minutami
Carbonara špagety
Moanka před 27 minutami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 31 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 32 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 32 minutami
Jednohubky na párty
Moanka před 33 minutami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 33 minutami
Vepřová bratislavská plec
Moanka před 33 minutami
Tématické fráze:
kynuté jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky kynuté,
kynuté knedliky,
jahodové kynuté knedlíky z polohrubé mouky,
tvarohové jahodové knedlíky,
jahodove kynetu knedliky,
tvarohove knedliky s jahodami,
tvarohové knedlíky s s jahodami,
posipani na knedlíky,
nadýchané jahodové kynuté knedlíky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (4)
No, řekne se máslo jako máslo, že
Většinou se v rcp píše o ROZPUŠTĚNÉM másle
Zkuste ale někdy PŘEPUŠTĚNÉ máslo