Kapr ve studené houbové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 318 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 7,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,20 g |
Postup přípravy
Omáčka jen ze šlehačky je velice jemná a delikátní. Krok 3: Já omáčku dělám z poloviny šlehačky a přišlehám do ní zakysanku s vyšším procentem tuku (16%), přidám pokrájené houby a kostičky semen zbavených rajčat (ty někdy loupu, někdy ne), malinko přisolím a připepřím bílým pepřem, někdy (když je zakysanka moc kyselá) i přisladím malou špetkou moučkového cukru. Ale to si musí upravit každý podle chuti.
Zveřejněno 4. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr ve studené houbové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBwk
Moje poznámka
Kapr ve studené houbové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBwk
Nejnovější recepty
Sachr dort z jablek
Přidáno před 5 hodinami
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno 5. 10. 2025 16:43:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 21 minutami
Cikánské kuře
Sahula před 32 minutami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 49 minutami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 1 hodinou
Borůvkový kynutý koláč
76alena před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
rubihorn před 2 hodinami
Pomazánka z uzeného sýra a žervé
Kajkajak před 2 hodinami
Korejský Bibimbap (비빔밥) – pro 4 osoby
Tereza26 před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Petka2208 před 3 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Elen0766 před 4 hodinami
Tématické fráze:
kapr s houbová omáčka,
recept na kapra s houbovou oackou
Suroviny:
kapr,
voda,
sůl,
houby,
šlehačka,
rajče,
citron
Komentáře (7)
To vaření v páře (pár minut) nad ochucenou vodou máte odzkoušeno?
MamlajdaD: " V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji."
No, pokud by to fungovalo, tak se např. "Kapr na modro" nebude vařit ve vývaru, ale v páře nad vývarem
Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....