Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 557 kJ / 2 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,90 g |
Tuky | 49,35 g |
Vláknina | 22,03 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 379,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto si rozdělíme na 20 kousků. Z každého kousku vyválíme váleček, na kterém uděláme klasický uzel. Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 10 -15 minut kynout.
Krok 3: Uzlíky potřeme směsí vejce a tymiánu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 15 minut dozlatova.
Zveřejněno 4. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekovo - tymiánové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j1J5
Moje poznámka
Česnekovo - tymiánové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j1J5
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 10 minutami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 22 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 57 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 3 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 3 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tématické fráze:
česnekové uzlíky,
tymiánová pomazánka,
jak se dela tymiánový olej
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
česnek sušený,
tymián,
droždí,
cukr,
voda,
olej,
vejce,
tymián
Komentáře (10)
Dekuji za super recept