Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 613 kJ / 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,78 g |
Tuky | 25,34 g |
Vláknina | 37,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 104,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji mírně cibulku s česnekem osmahneme, přidáme solamyl a připravíme světlou jíšku.
Krok 2: Přidáme čočku, majoránku, bobkové listy, bujon a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud čočka nezměkne, občas je dobré polévku zamíchat, případně podlít více vody dle potřeby.
Krok 3: Ozdobíme stroužky cibule a sojové omáčky.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Moje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 43 minutami
Křehký štrúdl
Přidáno před 8 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 2 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 10 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 11 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 14 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 15 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 15 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 15 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 15 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
cibule,
česnek,
majoránka,
bobkový list,
olej rostlinný,
bujon kuřecí
Komentáře (22)
Mj. - tento recept vznikl při použití CtrlV a CtrlC z receptu https://www.toprecepty.cz/recept/60849-jemna-polev...
i před aktivací bylo původně v surovinách "2 PL hladké solamylu/škrobu"
Má smysl to zkusit, nebo je to totální ptákovina
Vzpomínám, že kdysi byl škrob v receptu s čímsi na pánvičce. Napřed to bylo jako žvýkačka a pak se to připalovalo jako ďas