Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 458 kJ / 3 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,96 g |
Tuky | 81,78 g |
Vláknina | 23,22 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 621 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 448,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny, koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a odstavíme, směs je trochu řídká.
Krok 2: Vyrobíme bešamel. Do rozpuštěného másla dáme mouku a uděláme světlou jíšku, potom do ní přidáme mléko a nastrouháme špetku muškátového oříšku, osolíme. Mícháme, až vznikne hladká omáčka.
Krok 3: Do remosky nalijeme na dno bešamel, potom dáváme jednu vrstvu lasagní, bešamelu a směsi, až dojdou suroviny. Nakonec dáváme lasagne a na ně bešamel.
Krok 4: Pečeme v remosce 45 minut. Pár minut před koncem pečení můžeme dát nahoru sýr a dopéct.
Zveřejněno 4. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3Az
Moje poznámka
Lasagne z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3Az
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
lasagne v remosce,
domácí lasagne v v remosce,
recepty v remosce,
remoska recepty,
recepty z remosky,
platy na lasagne kde sehnat,
lasagne z v remosce,
lasagne s bešamelem remoska,
lasange v remosce,
lazaně v remosce,
recepty do remosky,
pečení lasagne,
náplně do lasagni,
recept z remosky,
lassagne v remosce,
lazagne z remosky,
lasagne z remosce,
platy na lassagne
Suroviny:
těstoviny lasagne,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
ořech muškátový,
sůl,
cibule,
česnek,
maso mleté,
rajče loupané,
lečo sterilované,
sůl,
koření
Komentáře (10)
Bolonske lasagne jsou vyjimkou, protoze musi obsahovat prave bolonske ragu, besamel a parmezan. Platy testoviny by mely byt "zelene", tedy pripravene s pridanim propasirovaneho spenatu pri zadelavani testa, ale dogma to neni.
Dalsi vyjimkou jsou Lasagne po neapolsku, ktere se pripravuji s rajcatovou omackou, smazenymi mini kulickami z mleteho masa, mozzarellou a ricottou.
No a v receptu je jiného to, že je dělaný v remosce, abych případným zájemcům ukázal že to jde.. Zkus to a poděl setaky o nějaký ten recept, je to fajn a lidi tady se jistě budou těšit....