Jednoduché punčové řezy
Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a mají zcela specifickou chuť. Krásně odleželé jsou svěží a voní rumem. Připravte si s námi ty poctivé, domácí, a pohrajte si s barvami i polevou.
Suroviny pro 1 dávka
počet kusů podle velikosti řezů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 047 kJ / 4 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,35 g |
| Tuky | 77,83 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 799,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva plechy o rozměru 40 × 30 cm vyložíme pečicím papírem a ten lehce pomažeme studeným máslem (není to nutné, ale půjde lépe stáhnout z korpusu). Troubu včas předehřejeme na 170–180 °C.
Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přisypeme prosátou mouku a pomocí metličky opatrně promícháme. Těsto vlijeme na jeden z připravených plechů.
Krok 3: Pečeme 5-7 minut (nebo podle zkušenosti s vlastní troubou) a upečený plát necháme vychladnout.
Krok 4: Stejným způsobem připravíme a upečeme i druhé těsto, akorát ho před pečením obarvíme červeným gelovým barvivem.
Krok 5: Oba vychladlé pláty rozkrojíme podélně na 2 poloviny.
Krok 6: Vodu s cukrem a kyselinou citronovou svaříme na sirup a necháme vychladnout. Přilijeme rum (pro verzi bez alkoholu přidáme pár kapek rumového aroma a vodu) a promícháme.
Krok 7: Nyní můžeme začít skládat. Jeden světlý plát položíme na plech a potřeme ho marmeládou. Na něj položíme barevný plát a rovnoměrně ho prolijeme polovinou rumového rozvaru. Opět ho potřeme marmeládou a položíme na něj světlý plát. Ten prolijeme zbytkem rozvaru, potřeme marmeládou a přikryjeme barevným plátem.
Krok 8: Řezy přikryjeme pečicím papírem a zatížíme druhým plechem. Necháme odležet nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc).
Krok 9: Cukr utřeme s horkým mlékem, citronovou šťávou a solamylem do hladké polevy.
Krok 10: Odleželé řezy podélně rozpůlíme na dva úzké pásy a polijeme je polevou.
Krok 11: Moučník necháme ztuhnout a na závěr je ozdobíme čokoládovou polevou. Než poleva úplně zaschne, nakrájíme ho na úzké řezy.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20Pj
Moje poznámka
Jednoduché punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20Pj
Nejnovější recepty
Burizonové kuličky
Přidáno před 27 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 55 minutami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 18 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 18 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 15 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 5 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 6 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 15 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 16 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 18 hodinami
Tématické fráze:
puncove rezy,
punčové řezy recept,
jednoduché řezy,
punčový řez recept,
punčovy řezy,
recept na punčový řez,
punčovy rez,
jednoduché recepty,
recepty řezy,
recept na punčové řezy,
punčové řezy od mámy,
recept na rezy,
jedoduchy puncovy rez,
puncove řezi,
puinčový řez,
puncive rezy,
jednoduchy pumcovy rez,
punčová hmota
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
potravinářské barvivo,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
rum,
kyselina citronová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová,
solamyl,
poleva čokoládová
Komentáře (71)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale konečný výsledek super, chuť vynikající, recept není tak náročný, jak jsem si na první pohled myslela
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Já dostala na to takovou chuť, ale když jsem si představila ty kupované .........., tak radši zkusím upéct. Dobře, že jsi napsala, že krájet , když poleva není úplně ztuhlá, pak by praskala, že jo!