Krémové mini košíčky s nutellou
Zmizí u vás taky nejdříve z tácu s cukrovím plněné košíčky? A ochutnali jste už ty, které jsou plněné dobrým vanilkovým krémem s Nutellou? Pokud ne, vyzkoušejte si je letos upéct podle tohoto receptu, je snadný a tuze dobrý.
Suroviny pro 1 dávka
80 košíčků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 169 kJ / 8 645 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 85,15 g | 
| Tuky | 566,75 g | 
| Vláknina | 28,41 g | 
| Cholesterol | 1,75 g | 
| Sodík | 433 mg | 
| Sůl | 0,91 g | 
| Sacharidy | 786,66 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Těsto: cukr moučku, změklé máslo a vajíčko spojíme. Přidáme mouku a citronovou kůru. Mouku zapracujeme zlehka, aby se těsto nespařilo.
	Krok 2: Formičky o průměru 3,5 cm vyplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.
	Krok 3: Krém: prosátý moučkový cukr s máslem spojíme a lehce vyšleháme. Vanilkový pudink rozpustíme v mléce a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
	Krok 4: Uvařený pudink vychladíme. Vychladlý pudink přidáme do másla s cukrem a vyšleháme. Přidáme pár kapek rumového aroma. Nakonec přidáme Nutellu.
	Krok 5: Pomocí sáčku s řezanou špičkou naplníme košíčky krémem. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny. Horní část košíčků potáhneme čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni se 100% tukem a ozdobíme plátkem mandle.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Krémové mini košíčky s nutellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NvAN
Moje poznámka
					
				
Krémové mini košíčky s nutellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NvAN
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nutella recepty, 
						
						
							krémy do kosicku, 
						
						
							nutella recept, 
						
						
							košíčky s nutelou, 
						
						
							recept na leche cukrovy, 
						
						
							krémy do košíčků s nutelou, 
						
						
							košíčky recept, 
						
						
							mini koblížky plněné nutelou, 
						
						
							ovocny kosiěek s s nutelou, 
						
						
							pudinkový krém s nutelou, 
						
						
							kosickyy maslo nutelou, 
						
						
							krémy recept, 
						
						
							krem s nutelou do košíčků, 
						
						
							vánoční krém s nutelou bez pudinku, 
						
						
							krém s nutelou do do báboviček, 
						
						
							krem do kosicku maslo s nutelou, 
						
						
							košíčky recepty, 
						
						
							aby se těsto nespařilo, 
						
						
							nápln s nutelou do košíčků, 
						
						
							recept košíčky s nutelou
						
					
						Suroviny:
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							nutella, 
						
						
							rumové aroma, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							tuk ztužený, 
						
						
							mandle plátkové
						
					
	
			
Komentáře (6)
Domnívám se, že recept na linecké těsto vychází z cukrářské velkovýroby...
Doma dělávám linecké těsto ze STUDENÝCH surovin (tuk bývá i z mrazáku). Pokud to jde, tak zpracovávám nožem takřka bez doteku rukou. Až v závěru tzv. drobenku krátce zpracuji rukama.
No, ať se přihlásí, komu se při domácím pečení podařilo spařit těsto...
***
Vady lineckých těst (citace)
Vady vznikající při zadělávání těst: spaření
- vzniká důsledkem tání tuku při dlouhodobém mísení těsta v
teplém prostředí
- použité suroviny měly vyšší teplotu než 20 °C
- lze napravit smícháním s novým těstem
- spařené těsto lze použít na výrobu lineckých košíčků
***
Zajímavý je poslední bod, na co že lze použít spařené těsto