Omáčka z okurek
Pokud nemáme nebo nechceme použít maso, můžeme znojemskou omáčku uvařit takovýmto jednoduchým způsobem. Pak servírujeme s vařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem dle svých zvyklostí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 044 kJ / 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,33 g |
Tuky | 61,35 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 30,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r9k
Moje poznámka
Omáčka z okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r9k
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
okurky recepty,
recepty z okurky,
okurka recept,
okurka recepty,
okurky,
okurky hadovky recepty,
omáčka z okurky,
okurka,
okurka,
okurky salátovky recepty,
omacka okurky,
omáčka s okurkou,
sterilizace omáček,
okurky hadovky recept,
okurky recept,
jídla z okurky,
omáčka z okurku,
okurky recepty bez sterilizace,
nove vanocni cukrovi+ obrazek,
omáčka ze sterilovaných okurků
Suroviny:
cibule,
okurky sterilované,
smetana,
olej,
mouka,
sůl,
máslo,
vývar masový
Komentáře (5)
Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem...
A všechny obrázky jsou s knedlíkem?