Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové rohlíčky

Pohankové rohlíčky bez obalování v cukru jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější variantu vánočního cukroví. Jemná chuť pohanky, doplněná voňavými ořechy, vás příjemně překvapí. Přirozeně krásné a lahodné – ideální pro sváteční pohodu.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzlicek077 zuzlicek077

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

2-3 plechy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 733 kJ /
3 760 kcal
Bílkoviny48,60 g
Tuky247,60 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy321,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny sypké suroviny. Ořechy umeleme najemno. Přidáme změklé máslo a ručně zpracujeme těsto. Zabalíme do folie a necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Krok 2: Druhý den vyndáme těsto na 2 hodiny z lednice. Krok 3: Z kousků těsta, tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 15 minut.

Zveřejněno 18. 12. 2015

Poznámka autorky zuzlicek077

Druhý den si těsto vyndáme alespoň 2 hodinky před tím než s ním budeme pracovat. Pokud se i přesto budou rohlíčky dělat špatně, zapracujeme do něj ještě trochu změklého másla. Pozor - po upečení jsou velice křehké, doporučuji je chvíli nechat na pečicím papíře a sundávat je až trošku zchladnou. Po upečení je můžeme obalit v cukru, nebo polít čokoládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNlM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNlM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Právě jsem dopekla a ochutnala. Do těsta jsem přidala ještě jedno menší vajíčko, cukr obyč moučkový, půl těsta obarvila kakaem a musím říct, že jsou vážně vynikající- světlé i tmavé. Světlé jsem obalila v mouč. cukru, tmavé nechala "na hořko" . Ořechy báječně přikryjí takovou tu typickou pohankovou pachuť, kterou každý nemusí. Dělám tak i pohankovou ořechovou bábovku. S vajíčkem rohlíčky drží, nic se nedrobí, nerozpadá. Ořechy jsem mlela na jemno masovým mlýnkem, na vánoční cukroví mi děti vždy ochotně namelou zásobu. Rozhodně to chce pravé máslo, žádné "tuky na pečení". Fantastická bezlepková mňamka. Recept rozhodně doporučuji, ukládám k oblíbeným a budu doporučovat dál.

Po opakovaném pečení vyzkoušeno, že výborně lepí i lžička tvarohu (místo vajíčka).

to vyzkouším, díky za tip:-), pohankovou mouku mám doma:-)

Janina: Já ani pořádně nevím jak chutnají ty klasické, ale určitě tam malý rozdíl bude :-) Tyhle budou určitě křehčí, protože neobsahují lepek. Nám chuťově hodně zachutnaly a jiné už dělat nebudeme ;-)

Zrovna dnes jsem si koupila mou oblíbenou pohankovou mouku :) Rohlíčky budu dělat o víkendu, tak doufám, že se povedou. Mají odlišnou chuť od těch klasických?

Tématické fráze:
rohlíky z pohankové mouky, pohankové rohlíky recept, rohlíčky z pohankové mouky, rohlíčky z pohankové mouky, domácí rohlíky z pohankové mouky, recept na pohankové rohliky, rohlicky pohankove mouky, pohankove domácí rohlíky, pohankove rohlíky, pohankové rohlíky recepty, bezlepkové rohlíčky z pohankové mouky, rohlíky z pohankove hladké mouky, rohlíky z pohankove mozky, recept pohankové rohlíky, pohankové rohlíčky bez cukru, rohličky pohankove bez mouky, rohliky z pohankove mouky recept, rohlíčky zpohankové moky, cukroví z pohankové mouky rohlíčky, domácí rohlíky z pohanky

Suroviny:
mouka pohanková, máslo, cukr třtinový, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu