Risoto
Suroviny
Porce: 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 722 kJ / 1 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,76 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 13,24 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 263,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli doměkka.
Krok 2: Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 10-15 minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte 5 minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýra, osolte a zamíchejte slaninu.
Zveřejněno 9. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Risoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKJP
Moje poznámka
Risoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKJP
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 6 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 17 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
risoto
Suroviny:
slanina,
olej,
cibule,
česnek,
rýže,
vývar zeleninový,
sýr eidam
Komentáře (4)
Chybí mi v receptu poněkud zásadní informace - JAKÁ rýže...z jasmínové nebo parboiled to bude určitě jiné než z Arboria...propláchnout/nepropláchnout?...Jaksi nevím, co má nakonec vzniknout
Recept nezatracuji, slanina, cibule, rýže - proč ne...
( No a že při představě eidamu byť jen částečně tepelně upraveného... ale to je asi moje úchylka...)
Já bych to až tak úplně nezatracoval
Když je dobře udělaná rýže (máslo /tuk/, cibule, voda, sůl) tak si pošmáknu i na samotné rýži
No a ten hybrid v názvu by se dal vokecat, že