Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valihrachovo kapr podle režiséra Trošky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 179 kJ /
521 kcal
Bílkoviny0,49 g
Tuky57,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče dáme na dno v několika kusech máslo, na něj kapří řízky (osolené, okořeněné kořením na ryby, a hojně počesnekované rozdrceným česnekem). Upečeme v troubě dočervena. Krok 2: Mezitím nastrouháme křen podle chuti, vmícháme ho do smetany a kapra tím zalijeme. Pekáček s kaprem vrátíme do trouby a pečeme do zčervenání smetany. Krok 3: Kapra jsem dělala podle tohoto původního receptu režíséra Zdeňka Trošky, jen se dvěma malými změnami. Jednak jsem neměla kapří podkůvky, ale to na chuti jídlu neubralo a za druhé jsem použila smetanu na vaření (jinou jsem doma neměla), ale podle mne to také nevadilo.
Pekla jsem na 175 stupňů Celsia 2 x 20 minut.
Kapr v této úpravě by se hodil i k vánočnímu bramborovému salátu. Je to opravdu moc dobré (a tím česnekem a křenem opravdu nešetřete!).

Zveřejněno 13. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4LZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4LZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nadja: když mně můj způsob vaření připadá úplně stejný jako recepty , které už tady jsou. Jen něco třeba dělám trošku jinak, něco přidám, něco nahradím jiným atd. Proto zde nepublikuji, nepovažuji své recepty za tak převratné nebo jiné, aby si z nich někdo sedl na za...:-D Ostatně je tu skoro šedesát tisíc receptů, tolik životů nemám, abych je všechny jen vyzkoušela. A přiznám se upřímně - focení mě nebaví, zdržuje.. A bez fotky je recept skoro o ničem. Radši "opisuji" od těch, kdo to umí a fotí hezky a s chutí:-D:-D:-D

Nadja: Děkuji za hezký komentář. ;-):-K Protože nemám kde během roku sehnat kapra, (tady nelze koupit), tak jsem tenhle recept dělala poprvé a můžu říct, že mě moc chutnal i jen s opečenými brambory. Přidat si tatarku mně nenapadlo, až teď po komentáři od hospodyně. No mám jěště jednu poci, tak zkusím. :-8:-D Posílám krásný vánoční pozdrav! :-8:-K:-K:-K

<3 Kapr s křenem a smetanou, to nemá chybu. Letos v létě byl syn úspěšný a měli jsme kapra dost často, tak jsem také dělala na všechny možné způsoby, smažený, ale i pečený v různých marinádách, na zelenině, apod.
:-O hospodyne: Tvůj recept je také zajímavý - přidej ho.

hospodyne: Díky za milý komentář. :-K;-) Tvůj recept je také moc zajímavý, líbí se mi. A jak to, žes ho ještě nepublikovala? Určitě by se líbil více lidem. :-8;-) Tenhle podle Trošky je i přes tu smetanu dost dietní a hodil by se jak s br. salátem, tak s brambory i hranolky. Docela si umím představit, že kdyby se smetana moc nevypekla, ale použila na polití, tak by to šlo i s rýží. Ale "Vánoce, vánoce přicházejí..." tak tedy s tím salátem. Posílám moc vánočních pozdravů tobě i klukům, asi se už těší na Ježíška, viď?;-):-D:-K:-K:-K

:-KUrčitě je to dobré. Během roku dělám kapra s křenem- porce osolíme, nakořeníme grilovacím nebo jiným kořením a poprášíme hladkou moukou. V pekáči vyškvaříme asi 30 dkg slaniny, škvarečky dáme stranou a v tom tuku osmažíme kapra. dáme do trouby na čtvrt hodiny dopéci. Slaninové škvarky smícháme s velkou hrstí nastrouhaného křenu a porce ještě zahorka směsí posypeme, aby se trochu srazila štiplavost. Do výpeku přidáme trochu másla a polijeme jím brambory. Nebo také ne a podáváme s tatarkou. Může se použít i filé. Nám to chutná;-)

Tématické fráze:
kapr podle zdeňka trošky, kapří řízky z trouby, recept od trosky na kapra s křenem

Suroviny:
kapr, máslo, sůl, koření na ryby, česnek, křen, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu