Sriracha (cvrndova)
Omáčka Sriracha je jedna z nejpálivějších omáček ze všech. Skvěle se hodí do teplých i studených pokrmů. Neodmyslitelně patří do čínských polévek, ale v poslední době se těší velké oblibě třeba i v hamburgerech. Ostrá chuť je ideální k červenému masu, zvěřině či drůbeži.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 331 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,10 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,02 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 126,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papričky pomeleme a přidáme ostatní ingredience, mimo octa. Dáme do sklenice na teplé tmavé místo zkvasit, asi na týden. Jednou denně promíchat.
Krok 2: Poté povaříme a případně rozmixujeme najemno nebo propasírujeme. Přidáme ocet či alkohol a nalijeme do skleniček.
Krok 3: Uchováme v chladu. Pokud chceme mít jistotu, můžeme ještě zavařit.
Zveřejněno 16. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sriracha (cvrndova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKmP
Moje poznámka
Sriracha (cvrndova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKmP
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 7 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 3 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 3 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 6 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 6 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 6 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
sriracha recept,
recept na sriracha,
recept na spiracha,
sriracha recepty
Suroviny:
chilli paprika čerstvá,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
voda,
ocet rýžový
Komentáře (11)
Rýžový ocet je špica
Šel by do jisté míry nahradit vším co píšete (vyjma balsamika; vyzrálé balsamico je spíše léčivo a bylo by ho škoda), ale ten 8% ocet zředit na 4%
No, DESTILOVANÝ OCET je nonsens nejvyššího řádu a další důkaz, že WIKI píše i pitomosti
(patrně se ztratilo v překladu a jde o KVASNÝ OCET)
Z webu: Sriracha je typ pálivé nebo chilli omáčky vyrobené z pasty chilli, destilovaného octa, česneku, cukru a soli.
Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sriracha