Postup přípravy
Krok 1: Kachnu očistit, opláchnout ve vodě, důkladně usušit. Vložit do pekáčku. Troubu nastavit na 100 stupňů.
Krok 2: Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran. Jemně vmáčknout do kůže. Nahoru přidat celý kmín. Zakrýt víkem.
Krok 3: Vložit do trouby. Peču přes noc, cca od 22 hod. do 10 hod. dopoledne. Kachna pustí hodně sádla. Sádlo ráno přeliji do hrníčku. Nepodlévám ji vodou. Díky dlouhému pečení se maso krásně rozpadá.
Krok 4: Dopoledne odklopit víko, nastavit na 180 °C a dopéct cca 20 min, aby kůrka byla křupavá.
Krok 5: Podávám se zelím a ručně dělaným karlovarským knedlíkem.
Zveřejněno 10. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna na kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X40v
Moje poznámka
Kachna na kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X40v
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 17 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Tématické fráze:
kachna recept,
recept kachna,
kachna na kmine,
jak očistit na kachnu,
kachna na z kmínu,
jak očistit kachnu,
zakrýt kachnu při pečení,
recept na kachnu,
kachna na kmínu,
pečená kachna na másle a kmínu,
kachna recepty
Suroviny:
kachna,
kmín drcený,
kmín celý,
sůl
Komentáře (6)
Před mražením maso, které přijde v kůži / vysokou a divočáka nemyju. Ze zajíce v zadních běhách v kloubu vyřežu tukový váček, ten se mrazit nesmí, moc páchne a zmrazím. Před přípravou, pak odblaním a umyju. Bažanty myju, před mražením i po něm. Nevím, jestli je to správné, ale dělala to tak moje tchýně.
A neviem, či si vieš predstaviť, koľkými rukami a kde a za akých podmienok sa s mäsom manipulovalo...nerobme si ilúzie.
No, možná název této klasiky doplnit: Pomalu pečená... že aby někdo při ledabylém čtení nechtěl začít s pečením k nedělnímu obědu v deset ráno, že