Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 684 kJ / 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,40 g |
Tuky | 6,20 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 172,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.
Krok 2: Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.
Krok 3: Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.
Zveřejněno 9. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky s borůvkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xXpz
Moje poznámka
Škubánky s borůvkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xXpz
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovník originál
AndreaMachacova před 2 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 7 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 9 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 9 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 9 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 11 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 13 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 13 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 14 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
sůl,
máslo,
borůvky,
marmeláda borůvková,
smetana zakysaná,
Komentáře (9)
Jen přihlouplý dotaz...brambory s moukou necháme proVařit nebo proPařit... aby někoho nenapadlo to fakt Vařit...