Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 249 kJ / 1 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,85 g |
Tuky | 7,11 g |
Vláknina | 39,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 351,50 g |
Postup přípravy
Vymícháme těsto, spíše takovou lepivou hustou hmotu, není třeba moc hnětat.
Těsto dáme do formy (v mém případě vymazané). Někdo vymazávat nemusí, případně vyloží papírem.
Uhladíme stěrkou, nebo rukou lehce namočenou ve studené vodě. Povrch můžeme posypat semínky (v mém případě konopné, drcené, ale není nutné) a necháme kynout 2-4 hodiny. Osobně nechávám kynout v troubě zapnuté na cca 30°C asi 2 hodiny, krásně vykyne do plné formy. Po vykynutí vyndám chléb, nechám troubu rozehřát na 220-230°C. Pečeme 10-15 min, poté přikryjeme alobalem na 10-15 minut, aby se nepřipálil. Pak odkryjeme a dopékáme 10-15 minut.
Doba pečení se může lišit, záleží na vaší troubě a zkušenostech s ní. Krok 3: Chléb vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřízce, nejlépe 12 hodin.
Zveřejněno 10. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celožitný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M4kP
Moje poznámka
Celožitný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M4kP
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 3 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 6 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 7 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 7 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 9 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 10 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 11 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 13 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 14 hodinami
Tématické fráze:
celožitný chléb recept,
recept na celozitny chleba,
kvaskovy chleb,
celozitny chleb,
celožitny chleba,
recept na celožitný chléb,
zitny kvaskovy chleb,
kváskový chleba recept,
kváskový chléb recepty.cz,
kváskový chléb recept,
jaké množství kvásku na kilogram mouky,
kváskový chléb top recepty,
semínková cihlička,
rozkvas a kváskový chléb plus rozkvas,
recept na kváskový chléb plus rozkvas,
recept chléb,
celozitny chleba receot,
kdy je pripraveny rozkvas na kvaskovy chleb,
kváskova zitna cihlicka,
recept celožitný domácí chléb
Suroviny:
mouka žitná,
voda,
kvásek,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
Komentáře (13)
Dajda: Ale ja neposuzuji neci zkusenosti, nehodnotim, nekritizuji, jen rikam at to nejdrive vyzkousi a pak ochutna. Obdivuji lidi s vasni a zalibou v necem, plusem je, kdyz o tom pisi blog, zverejnuji recepty.
Kazdopadne nekolikrat sem vyzkousel recepty z ruznych zdroju a stranek, dokonce sem pak i napsal pochvaly, nekdy i komentare na upravu kdy to nesedelo a dotycny to ze sveho webu vymazal, coz mi prijde zvlastni. No a nekdy se dle receptu pokrm nedal jist.
Vyzkousejte, pripadne si sul snizte jak uznate za vhodne, me jde o vysledek, coz je chutny chleba na hony vzdaleny tem obchodovym rozpekum a pseudo poctive vyrobe.
Ještě upravuji - teď píšeš 12-15 g, ale v receptu máš pouze tu horní hranici. Proto mě to zarazilo.