Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na šalvěji

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (70 min příprava)

20. 1. 2014 12:56

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie5 920 kJ / 1 415 kcal
Bílkoviny229,21 g
Tuky40,27 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy30,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vsem doporucuji vyzkouset, mozna spatne nafoceno, ale neni to rozhodne suche, jak se tu snazi nekdo bez vyzkouseni jen z pohledu fotek tvrdit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Sceptre

6. 8. 2017 12:22

Zdravím. Recept mne zaujal kombinací masa a ovoce, a také diskuzí :-) Recept jsem vyzkoušela. A dávám za pravdu autorce, že to NENÍ suché. Záleží na každém kolik si dá vody (přidala jsem fotky). Šťáva je velmi světlá a na rýži není vidět, i když je polito hodně. Jediné na co byla od strávníků "stížnost", že jídlo nevypadá "živě", chtělo by to nějak ozdobit rýži, možná příště posypu kousky šalvěje...

fazolka2009

22. 1. 2014 22:22

casino::-D:-D:-D:-D

casino

22. 1. 2014 11:11

Pěkné počtení...

fazolka2009:
Přijde mi, že se zbytečně iritujete (možná ne, ale mně to tak připadá):-))

Co napsala Pajaja: úúúúúplně dole kromě toho, že by se udusila? (no, možná škoda že to nerealizovala):-))
Napsala: "...na obrázku to vypadá, jako by tam k masu nebyla žádná šťáva."
Je na obrázku šťava? Nevím, já ji tam taky nevidím...

:-))Mimo mísu:
Napsat: "Suche maso bez stavicky nikdo u nas nerad" je totéž, jako napsat: Suche maso bez stavicky mame u nas vsichni radi.:-))

fazolka2009

22. 1. 2014 10:52

Pajaja: Zkusena kucharka, nepopiram, dvacet let vareni jiste mas a leta jsou znat (celkem dost receptu se mi libi, nektere moc:-K), ale pouzivat(u nekterych) masox a presolene smesky koreni? Je to kazdeho volba, ale ja se snazim minimalizivat chemii v jidle a taky nepouzivat to co drive bylo zvykem (nekde je zvykem dodnes), treba zahustovani moukou. Jsou zdravejsi varianty zahusteni, priprava vyvaru a pouzivat koreni a udelat smesku doma misto koupeni presolenych smesi.
A uz nereaguji protoze to nema pridanou hodnotu a k nicemu to nevede. Asi nejlepsi to bude smazat a publiknout az budu varit priste s poradnou davkou stavy.;-)

fazolka2009

22. 1. 2014 10:46

Pajaja: A pro tvoji informaci je to o vyjadreni nazoru po vyzkouseni a uvareni, ne spamovani nerelevantimi nazory utvorenych pouze z fotek. Kdepak, kritik v kazdem ohledu. Nemam nic proti vyjadreni nazoru, ale pote co to clovek uvari a ochutna, ne usuzovat jen s fotek. (pokud ti jde o fotky, muzes jit sve publikovat na 500px.com)
Priste specialne foto pro tebe plavajici ve stave a nastrojene jak z Hiltonu:-D
Bohuzel na fotaku nemam rezim stava a fotky ala PAJAJA. Je smesne (kazdy si nazor udela sam) hodnotit dle fotky, zda je pecene stavnata :-D To by si snad kazdy myslici clovek dovolil az po ochutnani:-p
Nehlede, ze tva priprava muze plavat v sosu a nekdo jiny to moc nemusi. Takze v tomto receptu zalezi jak si to kazdy podleje, v mem pripade akorat, nikdo si na suchost nestezoval a nemusel zapijet s kazdym soustem aby polknul, dokonce ani deti ne a ze ty jsou na toto az prilis vnimave a suche veci nemusi...
Sb

Pajaja

22. 1. 2014 09:37

fazolka2009: Fazolko, promiň, já zde opravdu nepatřím k lidem, kteří pokrmy kritizují, sama jich tu mám spoustu. . . ale já za to prostě nemůžu, podle Tebe není šťáva vidět na talíři, protože se vsákla do rýže, ale ona není ani v pekáči, protože se vsákla do pekáče. Já prostě nemůžu nereagovat. . . Tak se tedy omlouvám, asi špatně vidím, ale u mně je to suchý na každém Tvém obrázku. Pečeně má být šťavnatá a ta Tvá není ani omylem. Zkoušela jsem tu velkou spoustu receptů, protože je opravdu důležité, jak vypadají autorovy fotky. Nejsem začínající kuchařka, to mi věř. Jenže, bohužel, fotky tohoto receptu jsou tak bídné, že fakt nevyzkouším. Podívám se na jiné Tvé recepty a věřím, že tam najdu lepší inspiraci a podle nějakého Tvého receptu uvařím. Takže, jen pro Tvou informaci, tyto stránky nejsou jen o chválení, ale o vyjádření názorů ostatních, jinak bysi je sem nedávala, viď? Krásný den a jdu na to. . . ;-)

fazolka2009

21. 1. 2014 22:29

Pajaja: Pro info pekac je vyfocen se stavou, proste to ale vypada jako by tam zadna nebyla.

Pajaja: Jinak kdyby pani chytra aranzerka lepe studovala v hrnci stava je, priste budu fotit misto starym kompaktem zrcadlovkou at mate dobry pocit z fotky aniz byste to uvarila...

fazolka2009

21. 1. 2014 22:13

spagetka: spis ja koncim slidma co nemaji co na praci a jen rejpat bez vyzkouseni pa:-S

fazolka2009

21. 1. 2014 21:56

Pajaja:jake pochlebovani? Co to nejprve zkusit udelat a pak kritizovat. Ale toto je asi uchylka ceskeho urejpaneho naroda, bohuzel...

fazolka2009

21. 1. 2014 21:54

Lorencs: Susinu jdete pane Lorenc hledat na obalech syru :-D

spagetka

21. 1. 2014 14:41

Pajaja: Pavli, neber to jako rýpání, já s tebou souhlasím v tom,že na fotce to jako suché vypadá,ale pochop zas ty, že prostě autorka tu šťávičku tam nedala tak, aby byla na fotce vidět. Takhle suché to určo nejedli ;-);-);-);-). hele už jme si to vysvětlily, tak končíme nééé ;-);-);-);-):-K:-K:-K

Pajaja

21. 1. 2014 14:33

fazolka2009: Nehledě k tomu, že teď, po podrobném prozkoumání obrázku ještě nenakrájeného masa v pečící nádobě. I tam je to nasucho! Takže jsem se vlastně nespletla. A teď už po těch nechutnejch komentářích rýpám, uznávám. Je to suché a basta! :-))

Pajaja

21. 1. 2014 13:38

tejaja: Jejda, tak to bych vážně nečekala, že mých pár slov rozpoutá takovou bitvu! :-O Já vůbec nerýpala, jen jsem si dovolila říct, že to všechno vidím suché. . . V dalších třech komentářích bylo vysvětleno, vůbec nechápu, proč to tak rozšiřuješ. Řekla jsem, že se mi recept líbí, akorát že šťáva tam není vidět a ještě jako příloha rýže, že bych se udusila. Tohle přece není rýpání. To se tu vážně musí každému pochlebovat? :-((

Lorencs

21. 1. 2014 12:42

Libi se mi komentaře,jak obhajujete tu sušinu na taliři....:-D:yes:

fazolka2009

21. 1. 2014 12:13

tejaja: Take si myslim, ze to je rypani, ale jen at si rypaji :-D
bez rypani by byla nuda :-)
Po predcteni musi byt kazdemu jasne, ze podlita tekutina se zredukne castecne a zustane stavicka, samo nekdy se musi v prubehu trosku pridat, kdyz se da na zacatku malo....
Chce to vyzkouset.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové na šalvěji vepřová pečeně na šalvěji vepřová pečeně pečeně na šalvěji minutka z vepřové pečeně vepřová pečeně recept vepřová pečeně minutka recepty vepřové plátky na šalvěji maso na salveji vepřová pečeně recepty vepřová pečeně recept jako minutka vepřové pečeně na na šalvěji veprova na šalvějí vepřova pečeně minutky vepřový plátek na šalvěji vepřová pečeně minutka vepřová pečeně šalvěj vepřévé na na šalvěji vepřové na šalvěji příloha vepřové se šalvěje

Suroviny: pečeně vepřová, šalvěj, sůl, pepř, jablko, máslo

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na šalvěji

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5XD