Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,09 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 142,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Moje poznámka
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Nejnovější recepty
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno před 3 hodinami
Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky
Přidáno před 3 hodinami
Masová haše se šťouchaným bramborem
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta s uzeným lososem a sýrem cottage
Přidáno před 3 hodinami
Taštičky z listového těsta s tvarohovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Míchaná vajíčka s česnekovými výhonky na jednohubky
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Andulakovina před 28 minutami
Švédský rybí salát
prokesova před 2 hodinami
Kinder řezy
anickapp před 3 hodinami
Vuřt guláš
LendaRys před 3 hodinami
Jemná sýrová polévka s fazolkou
Kajkajak před 3 hodinami
Mleté maso ve smetanové omáčce
Iveta. před 5 hodinami
Kančí po cikánsku
capek před 5 hodinami
Rajská omáčka v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Raddkaa před 7 hodinami
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 18 hodinami
Tématické fráze:
domaci drozdi,
jak vyrobit drozdi,
domaci drozdi z piva,
droždí z piva,
jak si vyrobit drozdi,
domácí droždí z brambor,
jak vyrobit doma droždí,
jak vyrobit domaci drozdi,
domácí výroba droždí,
domácí kvasnice z brambor,
domácí kvasnice,
jak vyrobit domácí kvasnice,
droždí z brambor,
jak si doma vyrobit droždí,
domácí výroba droždí z piva,
jak si vyrobit domácí droždí,
domácí vyrobit droždí,
recept na domácí droždí,
droždí domácí,
domácí drozdi recept
Suroviny:
brambory,
cukr,
pivo světlé,
voda
Komentáře (14)
Včera jsem si ho udělala, tak čekám co to udělá a chci vyzkoušet a také jsem marně pátrala kolik vlastně ho mám dát :)
5 - 6 větších brambor uvařených ve slupce (t.j. tak na půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1 a půl dcl piva
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem a pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.
Aby se nám s moukou dobře pracovalo,tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.
No a kolik gramů tohoto droždí jste dal na 1000 gramů mouky
Zajímalo by mě, jestli autor recept jen zkopíroval, anebo už i vyzkoušel?