Piškotové dortíčky s broskví
Lahodné piškotové řezy slepované domácí zavařeninou a vanilkovým krémem z pudinku, tvarohu a rumu. Ozdobené broskvemi a čokoládovými dekoracemi působí slavnostně, ale jejich příprava je překvapivě jednoduchá.
Suroviny pro 8 kusů
Forma na srnčí hřbet
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 809 kJ / 3 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,20 g |
Tuky | 55,35 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 808 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 497,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli.
Krok 2: Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180–190 °C a pečeme přibližně 35 minut podle typu trouby.
Krok 3: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání uvaříme hustý pudink, aby nevznikly hrudky. Necháme ho vychladnout, poté přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše vyšleháme dohladka.
Krok 4: Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva k sobě. Jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a vrchní část opět ozdobíme krémem. Navrch položíme půlku broskve a dozdobíme čokoládovou dekorací.
Krok 5: Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované, nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu, dáme do tvořítka s malou dírkou a na pečicí papír stříkáme tvary podle své fantazie.
Zveřejněno 5. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotové dortíčky s broskví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P31A
Moje poznámka
Piškotové dortíčky s broskví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P31A
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 7 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 7 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 7 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 8 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 8 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 10 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 10 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 10 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 10 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 10 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 11 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 12 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 12 hodinami
Tématické fráze:
piškotové dortičky,
top recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
vejce,
voda,
sůl,
mléko,
tvaroh,
pudink vanilkový,
rum,
cukr vanilkový,
extrakt vanilkový,
cukr,
kompot broskvový,
čokoláda,
tuk,
mouka polohrubá
Komentáře (12)
Ale - vypadá to, že kulatým vykrajovátkem....ale hmota pečena dle postupu ve formě na srnčí hřbet...prokrojit a pak vykrájet?