Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 686 kJ / 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,09 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 142,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Moje poznámka
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Nejnovější recepty
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí meduňkový sirup
Přidáno před 13 hodinami
Jahodová palačinková roláda
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špenátová roláda s tarhoňou
Přidáno 10. 6. 2025 18:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Nata83 před 1 hodinou
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Hella před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
OhHelloThere před 5 hodinami
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Sahula před 6 hodinami
Jogurtový koláč
Sasenka před 6 hodinami
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
MonkaF před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Jindriskas před 7 hodinami
Cikánské řízečky
HaKos před 9 hodinami
Bramborová polévka s tvarůžky
TondaJ před 10 hodinami
Tématické fráze:
domaci drozdi,
jak vyrobit drozdi,
domaci drozdi z piva,
droždí z piva,
jak si vyrobit drozdi,
domácí droždí z brambor,
jak vyrobit doma droždí,
jak vyrobit domaci drozdi,
domácí výroba droždí,
domácí kvasnice z brambor,
domácí kvasnice,
jak vyrobit domácí kvasnice,
droždí z brambor,
jak si doma vyrobit droždí,
domácí výroba droždí z piva,
jak si vyrobit domácí droždí,
domácí vyrobit droždí,
recept na domácí droždí,
droždí domácí,
domácí drozdi recept
Suroviny:
brambory,
cukr,
pivo světlé,
voda
Komentáře (14)
Včera jsem si ho udělala, tak čekám co to udělá a chci vyzkoušet a také jsem marně pátrala kolik vlastně ho mám dát :)
5 - 6 větších brambor uvařených ve slupce (t.j. tak na půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1 a půl dcl piva
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem a pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.
Aby se nám s moukou dobře pracovalo,tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.
No a kolik gramů tohoto droždí jste dal na 1000 gramů mouky
Zajímalo by mě, jestli autor recept jen zkopíroval, anebo už i vyzkoušel?