Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem

Výborný a ne příliš složitý dezert připravíte podle našeho receptu. Někde ho nazývají "ptačí mléko". Nadýchané noky z vařené sněhové hmoty s polevou a krémem udělají radost a budou chutnat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 257 kJ /
1 257 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky59,79 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 994 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy127,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko svaříme s vanilkovým luskem. Bílky ušleháme se špetkou soli a cukrem. Krok 2: Lžicí nabereme velké noky a vložíme do horkého mléka. Přiklopíme pokličkou a vaříme mírně asi 5 minut. Peřinky musí být tuhé, když do ní píchneme prstem. Hotové peřinky vyjmeme a položíme na látkovou utěrku. Krok 3: Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem (pozor, dno nádoby se nesmí dotýkat horké vody). Krok 4: Šleháme do zhoustnutí a pak vlijeme do horkého mléka. Mícháme do zhoustnutí, pak hrnec postavíme do mísy s ledovou vodou a mícháme do vychladnutí. Dáme řádně vychladit do ledničky. Krok 5: Z másla a cukru uděláme na pánvi karamel za stálého míchání. Krok 6: Studený krém dáme na talíř, položíme na něj peřinku a přelijeme karamelem.

TIP: Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci

Zveřejněno 4. 2. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Tento dezert je velmi jedlý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gOOr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gOOr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: Já jsem to vůbec neznala, vlastně jsem to zkusila prvně podle receptu z televize. Moc děkuji za komentář.:-K

RubyRom: v detstve u nas bolo toto casto na stole. V lete po nedelnom obede mamka vybrala z chladnicky velikansku misu...prijemne studene a sladke. Vtacie mlieko sa to vola v nasich koncinach.

magdalenka: magdalenka: dělala jsem to tak jak je v receptu. Pro 2 toho bylo dost, menší porce pro 4. :-K

Prosím, krém varíš iba z 500 ml mlieka, nemá tam byť viac mlieka? Ďakujem za odpoveď.

Tomasekkuchar: autorka to napsala diplomaticky:-) jinak by to bylo , že to je třeba prudce žravé:-D

co znamena ze je jedly?

<3 V jedné prastaré kuchařce od Fialové se dezert jmenuje " Ptačí mléko ". Asi že ty nočky připomínají vajíčka.

casino: no, tak to vidíte. Přechytralost se nevyplácí.

hospodyne: Tento název neznám, recept jsem viděla na TV Paprika a říkali tomu sněhová peřinka s žloutkovým krémem. :-K

Tématické fráze:
zákusek peřinka, tvarohové koblížky, sněhove noky ve vanilkovym kremu, dezert peřinka, peřinka zákusek, žloutkový krém se sněhovými noky, žloutkový krém se sněhovými noky, peřinky s krémem, dezert peřiny, tv paprika recept sněhových dezert, peřiny dezert, sněhové zákusky, sněhový zákusek karamelový krém, sněhová peřinka moučník, žloutkový krém zákusek, jak se jmenuje dezert z vajíček, peřinkaz bílků, postup bilkove perinky

Suroviny:
mléko, lusk vanilkový, bílek, sůl, cukr, žloutek, cukr, máslo, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu