Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami

Suroviny

3 kuřecí prsa
Marináda:
2 lžíce majonézy
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce hořčice (může být i pikantní)
1 lžíce oleje + trochu na plech
1-2 stroužky utřeného česneku
1/2 lžičky mleté papriky
pepř
sůl
----
brambory
pórek
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nařízneme, ale nedořízneme a rozložíme jako knihu. Malinko zlehka naklepeme a osolíme. Připravíme marinádu ze všech surovin, kromě soli. Připravené maso pořádně obalíme a odložíme nejméně dvě hodiny, klidně přes noc. Druhý den maso před pečením vytáhneme půl hodiny předem.

  2. Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme ho olejem. Předehřejeme troubu na 200 st., plech dáme na asi na 5 minut dovnitř. Maso otřeme z jedné strany a tou stranou položíme na rozehřátý plech. Zbytek marinády rozetřeme na maso. Pečeme bez otáčení 20-25 minut dozlatova. Zbytečně maso nevysušujeme.

  3. Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Pórek nakrájíme nadrobno. Brambory scedíme a ihned do horkých brambor přidáme pórek a porci másla (nešetříme). Hrnec přikryjeme poklicí a pořádně s hrncem třeseme, aby se všechny obalily a provoněly pórkem. Podáváme s upečenými řízečky.

Komentáře k receptu Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami

  • mika59 mika59(autor receptu)

    KUKI1: Aby se z e spodní strany opeklo a nebylo tzv. "rozblemcané". Stačí trochu, jen třeba o hranu misky.

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Jaký má prosím význam otírat maso z jedné strany? Jinak recept vypadá skvěle. Děkuji :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    hospodyne: Já děkuji, když pominu dobu naložení, tak je to rychlovka. A jsou šťavnaté a křehké. :-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-K:yes::yes: krása, musí to být moc dobré. Já v sezoně nevím, co už s tímto masem vymyslet. Všichni by chtěli jen stehna. A aby to bylo rychlé. Dík za nápad.:yes::yes:

    Odpovědět