

Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami
Suroviny
- 3 kuřecí prsa
- Marináda:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce hořčice (může být i pikantní)
- 1 lžíce oleje + trochu na plech
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- 1/2 lžičky mleté papriky
- pepř
- sůl
- ----
- brambory
- pórek
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa nařízneme, ale nedořízneme a rozložíme jako knihu. Malinko zlehka naklepeme a osolíme. Připravíme marinádu ze všech surovin, kromě soli. Připravené maso pořádně obalíme a odložíme nejméně dvě hodiny, klidně přes noc. Druhý den maso před pečením vytáhneme půl hodiny předem.
Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme ho olejem. Předehřejeme troubu na 200 st., plech dáme na asi na 5 minut dovnitř. Maso otřeme z jedné strany a tou stranou položíme na rozehřátý plech. Zbytek marinády rozetřeme na maso. Pečeme bez otáčení 20-25 minut dozlatova. Zbytečně maso nevysušujeme.
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Pórek nakrájíme nadrobno. Brambory scedíme a ihned do horkých brambor přidáme pórek a porci másla (nešetříme). Hrnec přikryjeme poklicí a pořádně s hrncem třeseme, aby se všechny obalily a provoněly pórkem. Podáváme s upečenými řízečky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená kuřecí prsa s třepanými pórkovými bramborami
-
KUKI1: Aby se z e spodní strany opeklo a nebylo tzv. "rozblemcané". Stačí trochu, jen třeba o hranu misky.
-
Jaký má prosím význam otírat maso z jedné strany? Jinak recept vypadá skvěle. Děkuji
-
hospodyne: Já děkuji, když pominu dobu naložení, tak je to rychlovka. A jsou šťavnaté a křehké.
-
krása, musí to být moc dobré. Já v sezoně nevím, co už s tímto masem vymyslet. Všichni by chtěli jen stehna. A aby to bylo rychlé. Dík za nápad.