Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 490 kJ /
595 kcal
Bílkoviny0,56 g
Tuky65,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dědo, ty jsi hodnej, pohodil hlavou náš puberťáček Vojtíšek. Já, hodnej a proč ? Ty jsi nám koupil jibičku, pravil pubertálním slangem, tím nám myslel i ségru Verunku. Ne, ty jsem si koupil pro sebe. Ne, ne a skočil mi kolem krku, no, kolem krku, jako by do mne vrazil tank.
Vykuchané a opláchnuté pstruhy osuším a velice ostrým nožem projedu po páteři od hlavy k ocasu. Pstruha otočím a postup opakuji. Tak udělám z každého dva filety. Jak je vidět na fotografiích. Když na filetu zůstanou žeberní kosti, také je odkrojím, nebojte, nic to není. Ostrý nůž je zárukou a páteř vás při filetování nepustí zakrojit jinak. První se třeba nepovede, nevadí, sníme ho stejně. A jak praví moudro, opakováním se člověk učí. Jé, ryba, Verča hopsá po kuchyni, a dědo už bude oběd? Ještě ne, ty trdlo, je ráno. Jo, aha, to bude večer. Ne, to bude v poledne. A bude rybička s kaší, třeba s kaší. Krok 2: Na pečící papír dej polovičku másla, tj. 40 g, na to máslo polož rybu stranou s kůží, osol, přidej pepř a bylinky. Zabal do toho papíru jako dopis, já pro jistotu používám sešívačku na uzavření konců. Do trouby na střed vložíme plech a zahřejeme na 220 stupňů. Vložíme ryby a necháme 6-8 minut, podle velikosti ryb. Troubu vypneme a ještě 6 minut necháme dojít. Pokud někomu peče trouba hodně, dá 200 stupňů a občas zkontroluje proces pečení. Doporučuji každému kontrolovat. Krok 3: Hurá, už to je. Rybu vyndáme, položíme na talíř, odstřihneme okraj. Pozor, je tam horký výpek z ryby. Výpek opatrně vylijeme do talíře, papír rozstřihneme a rybu přendáme na talíř. Jako přílohu dáme vše, co je z brambor, kaši, vařené brambory, pečené brambory, krokety atd. Citron nesmí chybět, jak je komu libo. Výpekem přelijeme brambory nebo do něj namáčíme chleba,to je varianta ke krbu, tam ryby pečeme cca 5+5 min z každé strany na okraji krbu, bacha, aby papír neshořel. Dědóó, to je dobrota, chválí náš Vojtíšek, ale když mu něco moc nejede, tak mezi dveřmi poví: Bylo to dobrý. I to je pochvala.

Zveřejněno 16. 5. 2020

Poznámka autora jan.alois

Nejlepší příloha je pečený brambor a grilovaná zelenina - červená cibule na kusy, paprika barevná, nakrájet kousek cukety, čtvrtky rajčat. Na pánev dej trošku oliváče, rozpal, dej zeleninu, 3-4 minuty restuj, osol, přidej trochu balsamika a hotovo. Ten brambor a čtvrtka citronu tomu dají fazonu. Každá návštěva vás bude považovat za mistra kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Ex

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3Ex

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zase další krásně napsaný recept, který vzbuzuje úsměv na tváři! :-K<3:-D Rybu v papilotě znám, ale už jsem jí dlouho (moc dlouho!) nedělala, tak děkuji za připomenutí! ;-):-8 Nějaký kousek kapra, pstruh i makrela už se v mrazáku třesou nejen zimou, ale i na to, aby byly snězeny, ;-):-D Tak někdo z nich půjde i do papírového futrálku. :-) Přeji pevné zdraví tobě i celé tvé rodině! :yes::-K:-K:-K

Suroviny:
pstruh, máslo, rozmarýn, sůl, pepř, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu