Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 028 kJ / 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,49 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 11,07 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 22,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.
Krok 2: Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3: Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut.
Krok 4: Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak.
Krok 5: Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily.
Krok 6: Hotové ragú posypeme sýrem.
Zveřejněno 21. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní ragú s noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwmD
Moje poznámka
Kachní ragú s noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwmD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 15 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 39 minutami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 1 hodinou
Cuketová buchta
vojfrancezska před 1 hodinou
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 9 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 10 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 12 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 13 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 13 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 15 hodinami
Suroviny:
maso kachní,
mrkev,
celer,
celer řapíkatý,
cibule červená,
česnek,
sádlo kachní,
víno červené,
rajče,
protlak rajčatový,
bobkový list,
libeček,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý,
sýr
Komentáře (9)
https://www.vitalia.cz/clanky/muskatovy-orisek-i-k...
Cituji z jejího článku:
Muškátový oříšek i květ: ve větších dávkách je mírně jedovatý
Muškátový oříšek rozpouští hleny, podporuje trávení a pomáhá zahnat chmury. Při vnitřním užívání se však užívá po špetkách. V něm obsažené látky jsou v organismu přeměňovány na substance obsahující mescalin a amfetamin a mohou navodit stavy opojení a hlubokého dlouhotrvajícího spánku.
Autorka léčivé účinky v článku i rozepisuje.
MajaV:
Nelenila jsem a šla si zvážit, kolik váží 1 muškátový oříšek. Ten největší měl 5,3 g ten nejmenší měl 4,2 g. Těch oříšků by se tedy muselo nastrouhaných sníst více než pět kusů. No nevím, který žaludek by to snesl.