Pampeliškový med s pomerančem
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních účinků na zdraví. Připravte si z nich právě teď domácí léčivý med.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 743 kJ / 5 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 473,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy z pampelišek propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.
Krok 2: Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu citrónovou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak do hrnce přidáme pokrájené pomeranče a citron bez peciček (jsou hořké).
Krok 3: Necháme 24 hodin louhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí (dáváme pozor, aby se směs nepřipálila).
Krok 4: Horký pampeliškový med plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, aby chytlo víčko.
Zveřejněno 30. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový med s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90B4
Moje poznámka
Pampeliškový med s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90B4
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 41 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Suroviny:
pampeliška,
voda,
pomeranče,
citron,
cukr třtinový,
kyselina citronová
Komentáře (3)