

Plněné kornoutky
Suroviny
- slané kynuté těsto
- olej na promazání
- zeleninu
- sýr
- salám na naplnění
Postup přípravy receptu
Těsto se dá použít téměř jakékoliv slané kynuté, protože se při tvarování promazává olejem, nemělo by být příliš mastné.
Kornoutky by neměly být hodně vypečené, aby se při plnění nelámaly.
Ztěsta uděláme bulky a necháme chvíli odpočinout.
Každou bulku rozválíme, potřeme olejem a křivě přeložíme napůl.
Snad je to z fotky patrné – při překládání napůl by vrchní polovina těsta měla být přeložená (popotažená) i šikmo doprava. Při překládání na čtvrtiny jsou pak okraje všechny pěkně pod sebou, žádný nepřekrývá souseda.
Složené kornoutky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Po kratším nakynutí upečeme.
Chcete-li kornoutky zdobnější, před pečením je potřete vejcem a sypněte semínky.
Po upečení a důkladném vychladnutí můžeme plnit. Myslím, že i po důkladném naplnění zůstane spodní špička prázdná, proto je fajn kornout podat na talíři i s malým kopečkem salátu vedle.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné kornoutky
-
tedy cathleen já prostě žasnu
jsi jednička
-
magdalenka: ano, a měl by být tenký - sklady (vrstvami těsta na sobě) i kynutím nabyde.
-
cathleen:ešte dotaz, ten kruh mal asi aký priemer? Tipujem 25 cm...
-
Jako obvykle - parádní nápad
-
magdalenka: stíhat musím, když na to čeká tolik nedočkavých strávníků
A toto bylo rychlé - tvarovala snacha Katarína, já jen fotila. To je pak rychlovka, když nemusím před každou fotkou pucovat ruce od mouky nebo oleje -
cathleen:veľmi pôvabné, obdivujem, kedy stíhaš to všetko...
-
zizala: díky, ale jen realizace, bohužel
Píšu na stránkách, že jsem něco podobného kdysi dávno někde zahlédla. A včera se konečně zadařilo vyzkoušet
-
Máš super nápady