Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,68 g |
| Tuky | 43,64 g |
| Vláknina | 8,98 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 522 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 116,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu do půlky hrnce. Ze zelí vykrojíme košťál a nožem obřežeme okraj listů, aby potom šly snáze ve vařící vodě oddělit.
Když se voda vaří, vložíme zelí a necháme povařit. Následně vytahujeme volné listy zelí.
Listy necháme zchladnout. Krok 2: Umeleme vepřové maso, přidáme sůl, pepř, mletou papriku a sáček neuvařené rýže. Cibuli osmahneme na lžíci oleje a přidáme ke směsi.
Vše řádně propracujeme. Krok 3: Listy plníme směsí mletého masa, srolujeme do závitků a skládáme do většího hrnce na těsno k sobě, aby se při vaření nerozmotaly.
Rozmícháme protlak ve vodě a přidáme na proužky nakrájenou papriku. Zalijeme holúbky a dáme pozvolna vařit cca 1 hodinu na mírném plameni.
Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem a zakysanou smetanou. Někdo dává i majonézu.
Když se voda vaří, vložíme zelí a necháme povařit. Následně vytahujeme volné listy zelí.
Listy necháme zchladnout. Krok 2: Umeleme vepřové maso, přidáme sůl, pepř, mletou papriku a sáček neuvařené rýže. Cibuli osmahneme na lžíci oleje a přidáme ke směsi.
Vše řádně propracujeme. Krok 3: Listy plníme směsí mletého masa, srolujeme do závitků a skládáme do většího hrnce na těsno k sobě, aby se při vaření nerozmotaly.
Rozmícháme protlak ve vodě a přidáme na proužky nakrájenou papriku. Zalijeme holúbky a dáme pozvolna vařit cca 1 hodinu na mírném plameni.
Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem a zakysanou smetanou. Někdo dává i majonézu.
Zveřejněno 31. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holúbci - sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E37m
Moje poznámka
Holúbci - sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E37m
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 minutami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 13 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 14 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 11 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
rýže,
zelí hlávkové,
paprika čerstvá červená,
cibule,
protlak,
voda,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
olej
Komentáře (3)