Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumunská sarma

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 101 kJ /
980 kcal
Bílkoviny109,98 g
Tuky25,47 g
Vláknina6,47 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy75,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme. Krok 2: Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe na kyselé zelné listy(ty by měly být velikosti dlaně), smotáme do válečku. Krok 3: Nandáme jednu vedle druhé do kastrolu a zalejeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatovou pastu. Vařené je to, když je vařená ryže a zelí je měkké.

Zveřejněno 22. 4. 2012

Poznámka autorky Betina

Receptů na sarmu je hodně, je to náš recept v Rumunsku, každy ji vaři jinak. Příště nafotím celý postup.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumunská sarma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDn8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumunská sarma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDn8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pokud by ste náhodou jeli třeba na výlet do Lán, tak tam kousek od nich je vesnice Tuchlovice. Je tam krouhárna zelí, mají hodně druhů zelných salátů, báječných a mimo jiné tam prodávají celé hlavy kysané, mají i zelnou šťávu, papriky plněné zelím. Já to mám docela blízko. Tak kdyby náhodou někdo jel kolem, tak se stavte, stojí to za to.

Příští rok, až budu nakládat do sudu zelí, tak si tam asi dám nějaké celé listy, abych mohla zkusit tuhle dobrotu:yes:. Jinak závitky dělám stejně, ale z čerstvého zelí. ;-)

:-p:yes::yes:

Betinko, sarmu dělám a taky pravou-naučil mě jí už dávno manžel mojí sestřenice, je to rumun;-):-D Nám moc chutná,tak dávám 2.bod:yes:

;-):-p Betinko tohle jídlo mám hodně ráda jen rýži dávám vařenou / ze sáčku/ jinak postup úplně stejný a přílohu dávám brambory. Jo a zelí nemám kyselé zelné listy spařím a pak do nich dávám směs.S tí kysaným to bude asi lepší.Posílám bodík- tohle jídélko je šmakovní.:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krouhárna zelí tuchlovice, recept na sarmu, rumunská sárma, sárma, krouhárna zelí drásov, krouhárna tuchlovice, rumunske brambory, krouhárna zeli, sarma recept, rumunské sarmy, sarmy, krouhárna zelí drásov kontakt, rumunské vánoční jídlo, recepty na sarmu, rumunske brambory recept, sárma rumunská, recept na sarmy, jak uvařit sarmu, recept sarma, rumunske plnene zeli

Suroviny:
zelí kysané, míchané mleté maso, cibule, rýže, vývar masový, protlak rajčatový, sůl, pepř, olej, bobkový list

Přidat fotografie receptu