Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 249 kJ / 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,56 g |
| Tuky | 17,38 g |
| Vláknina | 4,91 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 13,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, vývar scedíme do druhého hrnce.
Krok 2: Mrkev nastrouháme na hrubo, dáme jí do vývaru s masovým bujonem, přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 15 minut povaříme.
Krok 3: Vejce, vyklepneme do hrníčku, vlijeme do polévky a prošleháme metlou. Přidáme nakrájené maso, ocet a podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř dáme oloupané brambory a zalijeme polévkou.
Zveřejněno 26. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá polévka z králíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q985
Moje poznámka
Bílá polévka z králíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q985
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 40 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Suroviny:
králík,
mrkev,
celer,
bobkový list,
česnek,
vejce,
pepř celý,
koření nové koření,
libeček,
kopr,
voda,
smetana 12%,
mouka hladká,
ocet,
bujón,
sůl,
brambory
Komentáře (5)
Jen možná doplnit množství tekutých složek? Na 6 porcí bych tipla tak dva litry vývaru a 150 ev. 250 ml smetany?