Kuřecí polévka s kedlubnou
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po vašich strávnících zbydou jen prázdné talíře.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 413 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 66,56 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,48 g |
Sacharidy | 35,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Moje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštické kuře
Sahula před 23 minutami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 44 minutami
Ledvinky na paprice
Sahula před 49 minutami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 3 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 4 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 4 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 4 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 4 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 7 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
vývar kuřecí,
brambory,
cibule šalotka,
ghee,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
koření polévkové,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana ke šlehání,
libeček,
petrželka,
citron
Komentáře (15)
No, asi bych se měl omluvit, že jsem se odvážil pochybovat, že
a) Připravil jsem NESOLENOU zásmažku s tím, že pokud se ve vroucí vodě nezdrcne, tak dál už zkoušet nebudu...
Nezdrcla se en block, ale našly se v ní 3 (slovy tři) žmolky, či spíše žmolečky
b) Připravil jsem OSOLENOU zásmažku, která se ve vroucí vodě perfektně rozptýlila
Takže to fakt funguje...
Děkuji
Edit:
a + b smícháno dohromady a zítra z toho bude nějaká majda
MamlajdaD: "informace, kterou určitě vyzkouším!"
Jsem si říkal, že počkám...
Ale avšak jsem nevydržel...
A protože v plánu byla https://www.toprecepty.cz/recept/40564-cibulacka-o...
tak jsem ji uvařil paralelně ve dvou hrncích
a) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
b) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku, osolíme a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
No, dopadlo to podle očekávání a můžete hádat, jak to dopadlo?
( já tedy - proti všem poučkám o teplém do studeného a naopak - odjakživa bublající jíšku rovnou z pánvičky šoupnu do bublající polévky a hrudky se mi ještě nikdy neudělaly...)
No, co mě ale dostalo, tak: "Cibuli přepůlíme, sloupneme..."
Hnedle jsem to zkusil...
...a fakt je to pohodlnější a rychlejšííí
A jak zde bývá zhusta psáno, TAK JINAK UŽ DĚLAT NEBUDU!