

Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Suroviny
- 3 kedlubny
- 2 uzená kuřecí stehna
- 100 g dobře vyuzené slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka drceného kmínu
- čerstvá majoránka
- sůl
- olej
- Na jíšku:
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.
Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli na jemno, kedlubny na kostičky.
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu a kostičky kůže a orestujeme.
Pak vložíme kedlubny, osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou ( pokud bychom měli uzený vývar, o to lépe).
Dusíme zhruba 10 minut a přidáme maso ze stehen a rozmačkaný česnek.
Upražíme si z másla a mouky světlou jíšku a necháme ji vychladnout.
Když jsou kedlubny měkké, zahusíme jíškou na požadovanou hustotu, provaříme a přisypeme posekanou majoránku.
Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Do Podobných dávám jinou, ale také velmi chutnou variantu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
-
dobrota, díky za inspiraci
-
-
S klasickým uzeným znám, se stehny zatím ne. Vyzkouším.
Lákavé a ty máš bod!
-
Patří k mým oblíbeným
-
-
Zas mi děláš chutě
-
Tak já přilítnu z města a oběd nikde jo? Zas selhalo protlačování PC nebo cooo
-
to může být dobré a od Andrejky určitě
+2
-
Super rychlý receptík
kedlubny mám ráda a uzené stehýnka také