Broskvová bublanina
Hrníčková bublanina s broskvemi je rychlý a osvědčený recept, který zvládne každý. Stačí pár základních surovin, zralé ovoce a chvilka času. Výsledkem je voňavý, vláčný koláč ideální ke kávě i pro nečekanou návštěvu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 778 kJ / 4 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,04 g |
| Tuky | 157,68 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 720,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme.
Krok 5: Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech a poklademe broskvemi.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 8: Před podáváním můžeme bublaninu posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 11. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Moje poznámka
Broskvová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2P
Nejnovější recepty
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s broskvemi,
buchta s broskvemi,
broskvová buchta,
brosková bublanina,
brosková buchta,
pečeme s broskvemi,
bublanina s broskvema,
bublanina z meruněk,
rybízová bublanina s tvarohem,
broskvová buchta s tvarohem,
kolac s broskvema,
buchta s broskvema,
bublanina,
hrníčkový broskvový koláč,
buchta s tvarohem a broskvemi,
broskvová bublanina s tvarohem,
broskovy kolac,
broskvová,
ovocná bublanina s tvarohem,
hrnková bublanina recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
broskve
Komentáře (12)
Pokud možno oloupat.
Tvrdší plody okrájet nožem nebo škrabkou, pokud to jde.
Broskve podle velikosti naměsíčkovat na čtvrtky popř. na šestiny či osminky