Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne III

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sara12 Sara12

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 825 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny174,58 g
Tuky101,74 g
Vláknina17,30 g
Cholesterol 603 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,00 g
Sacharidy117,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, česnek a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme malou lžičku grilovacího koření, bazalku a oregano.
Dále přidáme rajský protlak a necháme chvilku restovat. Mezitím vymažeme pekáč olejem a nakrájíme na dno rajčata na kolečka. K masu nalijeme omáčku Panzani a podle chuti můžeme dosladit cukrem. Krok 2: Dále připravíme bešamel. Rozpustíme máslo a zasypeme moukou, uděláme tzv. jíšku. Zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí.
Konzistence je o trochu řidší, než když vaříme pudink. Krok 3: Na dně pekáče máme rajčata a začneme vrstvit: lasagne - masová směs - bešamel... Poslední vrstva by měla být pokryta masovou směsí, ale já zakončila tím, že jsem dala lasagně, zalila bešamelem a posypala sýrem. Dáme péct na 180° cca 45 minut.

Zveřejněno 8. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyx2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyx2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57: Není problém :-)

Bylo by možné změnit název třeba na "Lasagne podle mne" ???
( Grilovací koření, hotová omáčka Panzani a eidam...dobré to být může, ale "bolognese" to fakt není....)

Suroviny:
maso mleté mix, protlak rajčatový, cibule, česnek, bazalka čerstvá, koření oregáno, koření grilovací, pepř, cukr, olej olivový, máslo, mouka hladká, mléko, sýr eidam, rajče, těstoviny lasagne

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu