Cuketový chleba bez hnětení
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 746 kJ / 2 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,00 g |
| Tuky | 16,15 g |
| Vláknina | 31,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 560,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme cuketu a vodu. Záleží na vodnatosti cukety, proto vody dáme na začátku méně a necháme asi deset minut stát. Pak promícháme a pokud je třeba, dolijeme vodu. Těsto by nemělo být husté, ale ani moc řídké. Poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme 10-12 hodin kynout.
Krok 2: Před pečením těsto promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Stěrkou rozetřeme a strany přehneme jako obálku. Takto necháme těsto přikryté ještě asi dvacet minut kynout.
Krok 3: Mezitím dáme do trouby nahřát pekáč i s víkem a troubu vyhřejeme na 220 °C. Po dvaceti minutách horký pekáč opatrně vytáhneme a ihned do něj těsto přendáme.
Krok 4: Posypeme vybranými semínky, pekáč přikryjeme a pečeme asi dvacet minut. Poté teplotu stáhneme na 190 °C a dopečeme dozlatova, dalších asi 25-30 minut. Před koncem pokličku sundáme.
Krok 5: Horký chleba necháme chvíli stydnout, pak přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Moje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 32 minutami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 19 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 20 hodinami
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno před 20 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulačka s vínem
magdalenka před 28 minutami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 35 minutami
Jablečný linecký koláč
Merylas před 36 minutami
Holeček - brambory se zelím - pro gmptop (Miloška) na přání
magdalenka před 47 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Sima1996 před 50 minutami
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 1 hodinou
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 1 hodinou
Trubičky
Eva1mamina před 1 hodinou
Špenát se smetanou
magdalenka před 1 hodinou
Škvarky z trouby
magdalenka před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
cuketa,
sůl,
kmín celý,
ocet,
voda,
droždí sušené,
cibule sušená smažená,
semínka slunečnicová,
kmín celý,
semínka dýňová
Komentáře (13)
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy