Cuketový chleba bez hnětení
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 746 kJ / 2 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,00 g |
| Tuky | 16,15 g |
| Vláknina | 31,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 560,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme cuketu a vodu. Záleží na vodnatosti cukety, proto vody dáme na začátku méně a necháme asi deset minut stát. Pak promícháme a pokud je třeba, dolijeme vodu. Těsto by nemělo být husté, ale ani moc řídké. Poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme 10-12 hodin kynout.
Krok 2: Před pečením těsto promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Stěrkou rozetřeme a strany přehneme jako obálku. Takto necháme těsto přikryté ještě asi dvacet minut kynout.
Krok 3: Mezitím dáme do trouby nahřát pekáč i s víkem a troubu vyhřejeme na 220 °C. Po dvaceti minutách horký pekáč opatrně vytáhneme a ihned do něj těsto přendáme.
Krok 4: Posypeme vybranými semínky, pekáč přikryjeme a pečeme asi dvacet minut. Poté teplotu stáhneme na 190 °C a dopečeme dozlatova, dalších asi 25-30 minut. Před koncem pokličku sundáme.
Krok 5: Horký chleba necháme chvíli stydnout, pak přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Moje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 20 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cuketa,
sůl,
kmín celý,
ocet,
voda,
droždí sušené,
cibule sušená smažená,
semínka slunečnicová,
kmín celý,
semínka dýňová
Komentáře (13)
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy