Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová polévka

Polévky jsou prakticky nezbytnou součástí našich jídelníčků. Jednou z polévek, která je velmi snadná a rychlá na přípravu, je tato, brokolicová. Zpracujete do ní celou brokolici a navíc ji můžete doplnit jednoduchými nočky z vajíčka a mouky.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 618 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny55,47 g
Tuky68,36 g
Vláknina41,60 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy45,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z brokolice odřízneme všechny košťály, i ty nejmenší. Stonek brokolice oloupeme od dřevnatého povrchu, všechny košťály i se stonkem nakrájíme na menší kousky a uvaříme v troše osolené vody. Vše pak rozmixujeme ponorným mixérem. Zbylé růžičky brokolice rozkrájíme na sousta. Krok 2: Na másle osmahneme mouku, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme i rozmixované košťály a za stálého míchání dobře provaříme. Osolíme, opepříme. Krok 3: Pokud chceme přidat i nočky, jen smícháme suroviny (mouky tolik, aby vzniklo polotuhé těstíčko) a přes haluškovač vystřeme do vřící polévky, kde je krátce povaříme i s přidanými růžičkami brokolice.

TIP: Jak uchovat a zpracovat brokolici

Zveřejněno 21. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Opravdu jednoduchá polévka z několika málo surovin, u nás tak oblíbená, že ji musím vařit ze dvou brokolic. Rádi si do "kusu" brokolice kousneme, proto nechávám růžičky větší. Koupenou brokolici mrazím na tuto polévku (pozdější použití) už rozebranou - zvlášť růžičky, zvlášť košťály. Její příprava je pak o to rychlejší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mq93

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mq93

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Skvělá na zahřátí. 😋

:-)<3:yes: moc se mi líbí recept i foto:yes: u nás je oblíbená ale s nočky jsem ji ještě nedělala , určitě zkusím -díky :-K

Polévka jsem uvařila k obědu je výborná.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
brokolicová polévka, brokolicová polévka recept, stonek z brokolice, recepty z brokolice polévka, brokolicova polévka namasle, polévka s brokolicí, brokolice použití stonku, recepty brokolicová polévka, recepty-brokolice, máslová polévka vyvar, použití košťálu z brokolice, brokolice polévka, stonek brokolice, brokolicova polevka s kusy brokolice, máslová brokolice, vařit z mála surovin, co se stonky brokolice, brokolicová polévka košťál uvaříme zvlášť, brokolice máslová, brokolic oba polevka

Suroviny:
brokolice, máslo, mouka hladká, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hrubá, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu