Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí ( aneb " za 20 minut obědváme" )

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehenní plátky
3 PL oleje
koření na steaky ( já jsem si oblíbila Stupkovo )
balsamico ocet
voda nebo vývar
hladká mouka ( nemusí být )
brokolice
plátek másla ( asi 1cm silný )
2 stroužky česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky dáme do mísy, posypeme kořením, zalijeme olejem a promícháme. Necháme stranou chvíli odpočívat.

  2. Brokolici očistíme a rozebereme na malé růžičky a dáme je do cedníku.

  3. V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství vody a stáhneme z ohně.

  4. Do vody ponoříme cedník s brokolicí a necháme asi 5 minut blanšírovat.

  5. Poté propláchneme studenou vodou z kohoutku a necháme na cedníku okapat.

  6. Mezitím rozpálíme nepřilnavou pánev, vložíme maso i s olejem a plátky po obou stranách opečeme tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, ale ne krvavé.

  7. Hotové steaky vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 2 lžíce balzamikového octa a necháme chvíli svařit.

  8. Nyní můžeme přidat malinko (max. půl lžičky ) hladké mouky, opražíme ji, zalijeme trochou vývaru a šťávu necháme provařit.

  9. Slijeme ji na odložené maso nebo zvlášť do kastrůlku, do pánve dáme plátek másla, česnek a okapanou brokolici.

  10. Vše společně chvilku restujeme a nakonec osolíme.

  11. Maso na talířích přelijeme šťávou a brokolici podáváme jako přílohu. Můžeme přidat ještě vařené brambory, hranolky apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 751 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí ( aneb " za 20 minut obědváme" )

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    naprosto úžasný pohled:yes::-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Danca: Já ten “nezralý květák“ nemusim,ale mamča ho má ráda:-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    jarda Kadic: přesně! Jen jsem to musela "vychytat". Když jsem tak vařila poprvé právě brokolici, v návodu jsem si přečetla, že se má vařit 3-4 minuty. Dala jsem na 3 a půl ( kompromis, no...:-D ) ... a z pařáčku jsem pak vybírala lžící brokolicovou kaši..:-//:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Danca: Jasnačka,para je nejlepší, zeleninka neztratí barvu:yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    jarda Kadic: Já mnohem častěji vařím zeleninu v páře v multifunkční troubě;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Patricie: jé, já jsem tam to ochlazení zapomněla napsat:-O:-D. Napravim to;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Danca: Blanšírování:jeden druh zeleniny vhodíte do hodně osolené VAŘÍCÍ vody a vaříte na “skus“.Vyjmete a prudce ochladite.
    Potom už stačí jen prohřát;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Kdyby byla blanšírovaná, musela by se rychle ochladit. Já se nechci hádat, ale takový je postup u blanšírování.

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Patricie: opravdu je blanšírovaná, kdyby byla vařená, musela by se VAŘIT:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Ta brokolice je vařená, ne blanšírovaná, to pro začínající kuchařky.

    Odpovědět

Tématické fráze: steak s brokolici brokolice na másle blansirovana brokolice kuřecí s brokolicí kuřecí steak blanšírovaná zelenina steak z brokolici kuřecí steaky-recept kureci steaky kuřěcí steak recepty recepty z kuřecího steaku recepty na kuřecí steaky kuřecí steak recept blanšírovaná brokolice z kuřecím masem blanšírovaná zelenina na másle kuřecí steak s máslovou zeleninou blanšírovaná zelenina koření blanšírování osolená vod kure 20 minut kureci steak s

Zapomněl/a jsem heslo