Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 317 kJ / 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,06 g |
| Tuky | 43,27 g |
| Vláknina | 7,85 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme, opepříme a než se uvaří vývar, dáme do ledničky.
Krok 2: Zatím připravíme k ruce ostatní ingredience a pokrájíme uzenou slaninu a cibuli. Když máme vývar hotový, v kastrolu osmahneme na sádle a slanině jemně nakrájenou cibuli a porce kuřete opečeme do červena. Rychle přimícháme červenou papriku a díly kuřecího masa podlijeme vývarem z kostí. Přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou, až je kuře měkké.
Krok 3: Maso vyjmeme na talíř, omáčku zalijeme smetanou, ve které rozkvedláme mouku. Povaříme nejméně 10-15 minut a pak do hrnce vrátíme prohřát kuřecí díly. Podáváme s rýží, noky či těstovinami, u nás v Česku jsou k této omáčce velice oblíbené i knedlíky.
Krok 4: Pokud používám na omáčku kuřecí stehna, nevykosťuji je a omáčku podlévám vodou. I tak vznikne silná a dobrá omáčka.
Zveřejněno 4. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
Moje poznámka
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 16 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Suroviny:
kuře,
sůl,
pepř,
cibule,
paprika sušená sladká,
slanina uzená,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar,
mouka,
smetana na vaření
Komentáře (9)
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...