Bezovo-zázvorový sirup s medem (Dělená strava Kytky)
Sirupy, které připravíme na jaře z nasbíraných květů, zužitkujeme pak během zbytku roku. Na tento sirup budeme potřebovat hlavně květy černého bezu a také kousek zázvoru. Ten sladký sirup osvěží a dodá mu lehce štiplavou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 257 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 610,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do 1,5 litru převařené vody vmícháme kyselinu citronovou, zalijeme jí 30–40 květů černého bezu a necháme vyluhovat.
Krok 2: Po 24 hodinách vodu z květu scedíme přes látku.
Krok 3: Do 0,5 litru vody vmícháme med, vanilkový sirup a očištěný nastrouhaný zázvor. Takto vaříme asi 30 minut a během varu sbíráme pěnu.
Krok 4: Po vychladnutí smícháme s vodou ze scezených květů. Ochutnáme, okyselíme, plníme do zavařovacích sklenic tak, že otřeme hrdla a zavíčkujeme. Sterilujeme na 85 °C 20 minut.
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezovo-zázvorový sirup s medem (Dělená strava Kytky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmw6
Moje poznámka
Bezovo-zázvorový sirup s medem (Dělená strava Kytky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmw6
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 9 minutami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 10 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 57 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 2 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 3 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 3 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 4 hodinami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 14 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 16 hodinami
Suroviny:
květy černého bezu,
zázvor,
med,
kyselina citronová,
sirup,
voda,
šťáva citronová
Komentáře (2)