Zeleninová gulášovka a ZV pečivo (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Taevita Kuchařka: Taevita

Polévky 0 názorů

Suroviny

Polévka:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté sladké papriky
250 g mletého hovězího masa
1/2 malé cukety
3 rajčata
1 lžíce majoránky
sůl
pepř
kmín
Pečivo:
250 g tvarohu ve vaničce
4 vajíčka
mořská sůl
bylinky
pepř
čtvrt lžičky sody
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme krájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, mleté maso, podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a 20 min povaříme. Přidáme krájené cukety a rajčata a 10 min povaříme. Část zeleniny rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Přidáme majoránku, převaříme.

  2. Pečivo :
    Z bílků ušleháme sníh. Tvaroh smícháme se žloutky, solí, pepřem, bylinkami a sodou. Do této směsi pomalu vmícháme sníh.
    Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka, sypeme kmínem a pečeme na 160-165 stupňů 15 minut. Použila jsem techniku "laskonkovou". Vrchovatou lžíci těsta jsem lila do kulaté vykrajovací formičky, průměru 6,5 cm. Doporučuji dávku rozdělit napůl a péct okamžitě po zaplnění plechu. Namíchala jsem těsto z celé dávky (20 ks) a druhý, čekající plech se mi roztekl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninová gulášovka a ZV pečivo (Dělená strava podle LK - Zvířata)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty