Cuketový chleba bez hnětení
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my ho pak jen přemístíme do formy a upečeme dokřupava.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 746 kJ / 2 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,00 g |
Tuky | 16,15 g |
Vláknina | 31,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 560,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme cuketu a vodu. Záleží na vodnatosti cukety, proto vody dáme na začátku méně a necháme asi deset minut stát. Pak promícháme a pokud je třeba, dolijeme vodu. Těsto by nemělo být husté, ale ani moc řídké. Poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme 10-12 hodin kynout.
Krok 2: Před pečením těsto promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Stěrkou rozetřeme a strany přehneme jako obálku. Takto necháme těsto přikryté ještě asi dvacet minut kynout.
Krok 3: Mezitím dáme do trouby nahřát pekáč i s víkem a troubu vyhřejeme na 220 °C. Po dvaceti minutách horký pekáč opatrně vytáhneme a ihned do něj těsto přendáme.
Krok 4: Posypeme vybranými semínky, pekáč přikryjeme a pečeme asi dvacet minut. Poté teplotu stáhneme na 190 °C a dopečeme dozlatova, dalších asi 25-30 minut. Před koncem pokličku sundáme.
Krok 5: Horký chleba necháme chvíli stydnout, pak přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Zveřejněno 12. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Moje poznámka
Cuketový chleba bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmR6
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 12 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 1 hodinou
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 2 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 6 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 6 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cuketa,
sůl,
kmín celý,
ocet,
voda,
droždí sušené,
cibule sušená smažená,
semínka slunečnicová,
kmín celý,
semínka dýňová
Komentáře (13)
Jinak z cukety vařím a peču ráda a vždy ji před zapracování nechám pořádně vypotit, aby pustila vodu. Chlebík od Vás určitě vyzkouším a pošlu foto. Děkuji za skvělý tip. Buchy