Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem

Rouena Kuchařka:

Polévky 3 názory

55

Suroviny

olivový olej
1 větší cibule
4-5 stroužků česneku
1 lžíce kmínu (drceného)
4 cm zázvoru
1 citron (bez chemického ošetření)
rajčata v plechovce
1 hrnek červené čočky
1,5 litru vývaru (zeleninového, já použila kuřecí)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek, po cca 4 minutkách kmín, přidáme nastrouhaný zázvor a minutku restujeme.
    Přidáme celou plechovku s rajčaty, 3 kolečka citronu, přisypeme čočku, zalijeme vývarem, přidáme lžíci citronové šťávy a vaříme cca 30 minut.

    Nakonec ochutíme solí, pepřem, můžete přidat trochu cukru...pokud Vám ujela ručka s citronem :) a rajčátka jsou také kyselejší :) )
    Posypeme petrželkou, dobrý je i koriandr (dá tomu takový šmrnc)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo