Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 829 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,72 g |
Tuky | 140,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby podusíme na tuku a cibulce, osolíme a okořeníme tak, jak jsme zvyklí, když děláme smaženici, raději trochu výrazněji. Vše podusíme (vajíčka do míchanice ovšem nedáváme!). Zapékací misku trochu vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Zapékací misku volte poněkud větší, houbová hmota při pečení nejdřív dost nabude, tak aby vám to nepřeteklo! Po zchladnutí upečené suflé zase poněkud klesne.
Krok 2: Čtvrt litru šlehačky (pikantnější je podle mých zkušeností ale zakysanka), rozkvedláme se 4 syrovými vejci a 150 g dobrého nastrouhaného sýra. Přidáme podušené houby, vidličkou vše zlehka promícháme, podle potřeby dochutíme, nalejeme do zapékací misky a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 175-180 ºC. Pečeme dozlatova tak, aby pokrm byl propečený i uvnitř (asi 35-40 minut). Pokrm je na povrchu zapečený do zlatohněda.
Krok 3: Podávat můžeme s brambory, já ale dávám přednost krajíci chleba. Pestrost pokrmu dodáme obložením vhodnou zeleninou (plátky nebo dílky rajčete, plátky okurky, kolečky nebo proužky papriky apod.)
Zveřejněno 1. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
Moje poznámka
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 53 minutami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 16 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 2 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 2 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 3 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 4 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 4 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 5 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 7 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 9 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
žampióny,
olej,
cibule,
pepř,
kmín celý,
česnek,
vejce,
sýr,
šlehačka,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (39)
Jo a k tomu "blahořečení" co vy víte, jestli vám už celá řada kuchtíků a kuchtiček neblahořečili!
MamlajdaD: Eja57:
Dámy, si děláte prču, že
Pokuste se zamyslet a určitě najdete významný významový rozdíl ve mezi výrazy "Houbové suflé" vs. Houbové "suflé"
MamlajdaD:
S tím svatořečením jste to poněkud uspěchala...
...doposud, pokud je mi známo, jsem nebyl ani blahořečen
Si tu připadám jako v pohádce...
V tý o Chytrý horákyni...
Je to suflé, není to suflé?
Přitom by stačil jeden pár uvozovek v názvu a mezi ně zakotvit slovo suflé...
No a všem, co si myslíme že máme pravdu, by rázem sklaplo
Jen jsem si dovolila připodotknout, že suflé je určitý způsob přípravy, běžnější ve sladké než slané verzi. A proto jsem také zmiňovala jednoporcovky, pro suflé typické...kde časy přípravy jsou úplně jiné.
Velice se omlouvám.