Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenyklovo-mrkvová polévka se smetanou

Tato fenyklovo-mrkvová polévka je ideálním spojením svěžesti fenyklu a sladkosti mrkve, obohacené o krémovou smetanu, která jí dodává jemnost a plnou chuť. Je perfektní volbou pro chladné dny, kdy toužíte po něčem teplém a výživném.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 641 kJ /
392 kcal
Bílkoviny7,15 g
Tuky31,80 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 193 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy16,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fenykl i mrkev očistíme, nakrájíme fenykl na proužky, mrkev na nudličky. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři, ostatní koření ponecháme celé. Krok 2: Rozehřejeme wok nebo hlubokou pánev (hrnec), přidáme olej a necháme rozvonět koření. Přidáme fenykl a restujeme asi 10 minut, pak přidáme mrkev a ještě 2 minuty restujeme. Krok 3: Osolíme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme do změknutí. Vyndáme kuličky koření, polévku rozmixujeme do konzistence krému a zjemníme 50 ml smetany. Krok 4: Ihned podáváme samotnou nebo s krutony a ozdobíme natí fenyklu nebo petrželky.

TIP: Krémové polévky

Zveřejněno 14. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrY3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrY3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

BronislavaP: :-K děkuji

tejaja: mám už dlouho , přesně pod názvem - Fenykl dušený v rajčatovém pyré <3

Marie Svarcova: Maruška, a máš ten recept tu?

tejaja: super - tady se občas i zasmějeme :-D to je hezké, díky za komentář já nejvíc miluji fenykl v rajčatovém pyré - to je super recept přímo od Itala<3 přeji krásný večer

;-) Milujem fenykel. :yes: U mňa by vetička od Eja57 vyzerala asi takto: Fenykl s mrkví je myslím dobrý způsob spřátelit odpůrce mrkve s ní....lebo varená mrkva je pre mňa tabu. :-D:-D:-D Ale polievka vyzerá veľmi dobre. :yes:

Eja57: :-) Děkuji za komentář, miluji fenykl vařený i syrový do salátů <3 přeji hezký večer :-K

Fenykl s mrkví je myslím dobrý způsob spřátelit odpůrce fenyklu s ním....
( Mám ty samé, ale béžové)

Suroviny:
fenykl, mrkev, olej olivový, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, koření hřebíček, semínka fenyklová, vývar drůbeží, smetana, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu