Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Nepečené řezy patří k nejrychlejším dezertům a příprava je jednoduchá, jen je třeba počítat s časem potřebným pro uležení v chladnu. Lotus řezy jsou líbivé díky vrstvám nadýchaného smetanového krému, proloženému sušenkami. Hlavně ale skvěle chutnají.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 558 kJ / 3 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,41 g |
Tuky | 306,27 g |
Vláknina | 1,91 g |
Cholesterol | 667 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 28,83 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJA2
Moje poznámka
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJA2
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 6 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 33 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 57 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 57 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
řezy z lotus sušenek,
řezy ze sušenek lotus,
lotus řezy,
lotus dort,
řez ze sušenek lotus,
lotus řez,
nepečené dorty,
nepečený dort ze sušenek lotus,
nepečený dezert ze sušenek lotus,
lotus krém,
recepty z mascarpone,
řez z lotus sušenek,
nepečený dort ze susenek lotus sušenek,
řezy lotus,
řezy s mascarpone,
nepečený dort,
dort z lotus,
mascarpone recepty,
susenky s mascarpone,
lotus sušenky a mascarpone
Suroviny:
sušenky karamelové,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
cukr vanilkový,
rum,
perníčky rumové,
oříšky
Komentáře (30)
Mám odzkoušenu výrobu mascarpone
Ze šlehačky
https://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-b...
Z mléka a másla
https://www.toprecepty.cz/recept/41282-mascarpone-...
mika59:
Syrovátku (pokud se vůbec jedná o syrovátku
Klikni si - stale na Wikipedii - na text v italstine a nechej ho prelozit, vse se dozvis
Opravdu se vyrabi zahratim smetany (obsah tuku minimalne 35%) na 85°a smetana se musi stale michat, aby se lepe odparovala.
Jakmile dosahne zminene teploty, sundame ji z ohne (stale michame) a pridame bud 5 g kyseliny citronove nebo 7,5 ml filtrovane citronove stavy. Pokracujeme v michani dalsich 5' , pote prikryjeme nadobu cistou uterkou a nechame 3 hod stat na lince.
Jiz zhoustlou smetanu prendame do platnem vylozeneho cedniku a dame vykapat v lednicce - 24 hod.