Pruhované rohlíčky s tvarohem
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní a smotané tak, že vypadají, jako by byly pruhované.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 204 kJ / 3 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,66 g |
| Tuky | 93,02 g |
| Vláknina | 20,38 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 578,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volitelný postup 1.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
Zveřejněno 25. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Moje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 6 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 10 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 2 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 2 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 3 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 3 hodinami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 4 hodinami
Suroviny:
mléko,
olej,
jogurt bílý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
tvaroh,
vejce,
cukr,
kůra citronová,
rozinky,
pudink vanilkový bez vaření,
vejce
Komentáře (54)
A podle ní jsem se naučila zadělávat z vody, kdy těsta mají jinou , úžasnou kvalitu. Nikdy se mi nestalo, že by se produkty nepovedly
Petaja, díky za fotečky!