Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 187 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,09 g |
Tuky | 149,29 g |
Vláknina | 38,64 g |
Cholesterol | 473 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,87 g |
Sacharidy | 381,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.
Krok 2: Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom zesklovatět, nesmí být hnědá a česnek se nesmí připálit. Potom přidáme rýži a necháme ji zhruba 1 - 2 minuty za stálého míchání obalit máslem (nejraději používám basmati z vietnamské tržnice).
Krok 3: Jakmile je rýže obalená tukem, tak přilijeme víno, necháme ho vsáknout do rýže a částečně odpařit. Když se víno vsákne, tak přidáme houby a šufánek (naběračku) zeleninového vývaru, který postupně po vsáknutí do rýže přidáváme a na mírném ohni necháme, aby se rýže uvařila. Poté rizoto osolíme a opepříme.
Krok 4: Jakmile máme dochuceno a rýže je měkká, tak odstavíme, vypneme hořák, přidáme asi 50 g másla, posekanou petržel a část nastrouhaného sýra. Zbytek sýra necháme na posypání. Petržel může být i sušená (ale není to ono). Vše promícháme a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové rizoto od Habrďáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v0Zr
Moje poznámka
Houbové rizoto od Habrďáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v0Zr
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 26 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 26 minutami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 26 minutami
Carbonara špagety
Moanka před 27 minutami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 31 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 32 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 32 minutami
Jednohubky na párty
Moanka před 33 minutami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 33 minutami
Vepřová bratislavská plec
Moanka před 33 minutami
Tématické fráze:
vietnamské rizoto,
vietnamske rizoto recept,
rizoto z kováře,
rizoto se sušených hřibů
Suroviny:
houby,
sýr tvrdý,
petrželka,
víno bílé,
máslo,
rýže,
vývar zeleninový,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
A příprava ze sušených hřibů - jen namočit, nebo namočit a podusit?
Ale - hezký recept