Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 202 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,98 g |
Tuky | 209,53 g |
Vláknina | 62,48 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 11,00 g |
Sůl | 26,96 g |
Sacharidy | 292,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryžu (ak nemáme zvyšnú uvarenú) uvaríme v nádobe do polomäkka.
Klobásu nakrájame na kolieska, trocha opečieme v UFO disku alebo na panvici a odložíme nabok. Kapustu podľa potreby premyjeme a necháme odkvapkať. Krok 2: K zvyšnej masti z klobásy pridáme ešte trocha inej masti, pridáme kapustu a dusíme.
Slaninu nakrájame na kocky, vypečieme z nej masť, pridáme drobné kocky červenej cibule a jemne upražíme. Ku koncu pridáme aj prelisovaný cesnak a mleté mäso, ktoré pečieme dobiela. Posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, soľou podľa chuti a podľa slanosti klobásy a slaniny. Premiešame a ragú už máme hotové. Krok 3: K ragú môžeme primiešať ryžu, ja však radšej ingrediencie vrstvím, nielenže to lepšie vyzerá, ale aj chutí. Krok 4: UFO vymastíme masťou alebo olejom. Postupne v disku na seba vrstvíme kyslú kapustu, ragú, ryžu a kolieska klobásy, ktoré potrieme polovicou smotany. Tento postup opakujeme (kapusta, ragú, ryža, kapusta a druhá polovica smotany). Nakoniec pridáme kolieska klobásy a mletú papriku. Krok 5: Pečieme v uzatvorenom disku v rúre na 180 stupňoch alebo v teplej pahrebe približne 50-60 minút. Vyhasínajúce uhlíky môžeme klásť aj navrch disku, horná vrstva smotany tak nadobudne krásnu zlatistú farbu.
Klobásu nakrájame na kolieska, trocha opečieme v UFO disku alebo na panvici a odložíme nabok. Kapustu podľa potreby premyjeme a necháme odkvapkať. Krok 2: K zvyšnej masti z klobásy pridáme ešte trocha inej masti, pridáme kapustu a dusíme.
Slaninu nakrájame na kocky, vypečieme z nej masť, pridáme drobné kocky červenej cibule a jemne upražíme. Ku koncu pridáme aj prelisovaný cesnak a mleté mäso, ktoré pečieme dobiela. Posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, soľou podľa chuti a podľa slanosti klobásy a slaniny. Premiešame a ragú už máme hotové. Krok 3: K ragú môžeme primiešať ryžu, ja však radšej ingrediencie vrstvím, nielenže to lepšie vyzerá, ale aj chutí. Krok 4: UFO vymastíme masťou alebo olejom. Postupne v disku na seba vrstvíme kyslú kapustu, ragú, ryžu a kolieska klobásy, ktoré potrieme polovicou smotany. Tento postup opakujeme (kapusta, ragú, ryža, kapusta a druhá polovica smotany). Nakoniec pridáme kolieska klobásy a mletú papriku. Krok 5: Pečieme v uzatvorenom disku v rúre na 180 stupňoch alebo v teplej pahrebe približne 50-60 minút. Vyhasínajúce uhlíky môžeme klásť aj navrch disku, horná vrstva smotany tak nadobudne krásnu zlatistú farbu.
Zveřejněno 2. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí na způsob UFO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB64
Moje poznámka
Koložvárské zelí na způsob UFO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB64
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 1 hodinou
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 2 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatová omáčka na těstoviny
Bohunka37 před 20 minutami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
sazovitz před 44 minutami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Hanis před 46 minutami
Cuketový perník
LilianaKofronova před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Patricia97 před 2 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 3 hodinami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 6 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 16 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
slanina uzená,
cibule červená,
česnek,
plecko vepřové,
paprika sušená sladká,
rýže,
smetana,
klobása uzená,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (8)
V jejím podání to bylo tak mastné a syté, že jsem to nemohla, ale všichni ostatní to přímo .... až do posledního drobečku.
Pro použití na sporáku by asi odpovídala dubleta.
Kdysi se prodávalo Kološvárské zelí v plechovce za 6,40 Kčs a móóc mi chutnalo, ale bylo trochu jiné: v zelí byl kousek moravské klobásky, kousek libového vepřového a kulička z mletého masa.
Ale